
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjevi žličniki s paradižnikovo omako
Okusno kosilo brez mesa.
Krompirjevi žličniki s paradižnikovo omako
Okusno kosilo brez mesa.

Sestavine
krompirjevo testo
- 500 g krompirja
- 25 g masla
- 125 g moke
- 2 rumenjaka
- 15 g parmezana
- ½ žličke majarona
- sol
- poper
- 1 žlica masla za pretresanje
paradižnikova omaka
- 400 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 sveža paradižnika ali 1/2 pločevinke sesekljanega paradižnika (polpa)
- 1 sesekljana srednje velika čebula
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 strt strok česna
- 4 listi bazilike
- 2 žlici oljčnega olja
- ščepec sladkorja
- malo soli

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
krompirjevo testo
- 500 g krompirja
- 25 g masla
- 125 g moke
- 2 rumenjaka
- 15 g parmezana
- ½ žličke majarona
- sol
- poper
- 1 žlica masla za pretresanje
paradižnikova omaka
- 400 g pasiranega paradižnika (passate)
- 2 sveža paradižnika ali 1/2 pločevinke sesekljanega paradižnika (polpa)
- 1 sesekljana srednje velika čebula
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 strt strok česna
- 4 listi bazilike
- 2 žlici oljčnega olja
- ščepec sladkorja
- malo soli
Postopek
Krompir olupimo, skuhamo, vodo odlijemo in počakamo, da preostala tekočina izpari. Krompir pretlačimo, mu dodamo zmehčano maslo in preostale sestavine, začinimo s soljo in poprom ter zgnetemo v bolj mehko testo.
Iz krompirjeve mase z dvema mokrima žlicama izrežemo primerno velike žličnike. Rahlo jih kuhljamo približno 10 minut v vreli osoljeni vodi. Žličnike s penovko poberemo iz vode. Dobro jih odcedimo in pretresemo na razpuščenem maslu.
Pripravimo paradižnikovo omako. Čebulo rahlo prepražimo na segretem oljčnem olju. Naprej dodamo pasiran paradižnik, nato pa še paradižnikovo mezgo in na drobne kocke narezan svež paradižnik. Začinimo s česnom, soljo in sladkorjem ter kuhljamo približno 20 minut. Na koncu primešamo natrgane lističe bazilike. Paradižnikovo omako in krompirjeve žličnike razdelimo na tople krožnike in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem
Rezanci Alfredo po ameriško
Kremna omaka alfredo izvira iz Rima, kjer ji rečejo tudi fettuccine al burro (fetuccine z maslom). A še posebno priljubljena je v ZDA, kjer so recept prilagodili in mu dodali sladko smetano in nekaj začimb.