
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom

Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper
Postopek
Špagete stresemo v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilih na ovitku, da so al dente. Medtem ko se kuhajo, avokadu odstranimo koščico in lupino ter ga zmeljemo v multipraktiku skupaj z oljem, česnom, polovico peteršilja, malo limonovega soka, soli in popra. Lososove rezine narežemo na trakove.
Ko so špageti kuhani, prihranimo 1 dl vode, v kateri so se kuhali, in jih odcedimo. Premešamo jih z avokadovo mešanico, lososom in prihranjeno vodo od kuhanja. Krepko popopramo in po okusu dodamo še malo limonovega soka. Sesekljamo preostali peteršilj in ga vmešamo, tik preden postrežemo.