Kaj boste skuhali danes?
Palamida v brodetu
Palamida v brodetu
Sestavine
- 800 g palamide
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 800 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- polenta za prilogo
Dišali bodo najboljši kruh, fokača in pica
V Ljubljani bodo ob bogatem spremljevalnem programu razglasili NAJ FALA KRUH v treh kategorijah.
Recept, ki navdušuje splet: preprosti in neverjetno sočni browniji
Če obožujete sladice, ki združujejo čokoladno razkošje in kremasto nežnost, boste te rdeče žametne brownije naravnost oboževali.
Ko boste preizkusili tega, boste pozabili na klasičen pečen krompir
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Sestavine
- 800 g palamide
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 800 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- polenta za prilogo
Postopek
Rdečo čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižniku izrežemo pecelj in ga na spodnji strani križno zarežemo. Potopimo ga v vrelo vodo, počakamo pol minute in ga s penovko preložimo v ledeno mrzlo vodo. Vzamemo ga iz vode, olupimo in narežemo na kocke.
Palamido narežemo na debelejše rezine, malo jih posolimo in v globoki ponvi na hitro opečemo na segretem oljčnem olju. Vzamemo jih iz ponve in na istem olju zarumenimo čebulo. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, in nato v ponev stresemo narezan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo in na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.
Medtem nasekljamo peteršilj. V omako vstavimo opečeno palamido, dodamo peteršilj in kuhljamo še 15 minut. Palamido v brodetu postrežemo s polento in kozarcem rdečega vina.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hruškov kolač z lešnikovim namazom
Piškoti zaljubljene pikapolonice
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov