
Palamida v brodetu
Palamida v brodetu

Sestavine
- 800 g palamide
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 800 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- polenta za prilogo

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 800 g palamide
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 800 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- polenta za prilogo
Postopek
Rdečo čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižniku izrežemo pecelj in ga na spodnji strani križno zarežemo. Potopimo ga v vrelo vodo, počakamo pol minute in ga s penovko preložimo v ledeno mrzlo vodo. Vzamemo ga iz vode, olupimo in narežemo na kocke.
Palamido narežemo na debelejše rezine, malo jih posolimo in v globoki ponvi na hitro opečemo na segretem oljčnem olju. Vzamemo jih iz ponve in na istem olju zarumenimo čebulo. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, in nato v ponev stresemo narezan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo in na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.
Medtem nasekljamo peteršilj. V omako vstavimo opečeno palamido, dodamo peteršilj in kuhljamo še 15 minut. Palamido v brodetu postrežemo s polento in kozarcem rdečega vina.