© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Palamida v brodetu

Palamida v brodetu

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
palamida v brodetu

Sestavine

  • 800 g palamide
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 800 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • polenta za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 800 g palamide
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 800 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • polenta za prilogo

Postopek

1

Rdečo čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižniku izrežemo pecelj in ga na spodnji strani križno zarežemo. Potopimo ga v vrelo vodo, počakamo pol minute in ga s penovko preložimo v ledeno mrzlo vodo. Vzamemo ga iz vode, olupimo in narežemo na kocke.

2

Palamido narežemo na debelejše rezine, malo jih posolimo in v globoki ponvi na hitro opečemo na segretem oljčnem olju. Vzamemo jih iz ponve in na istem olju zarumenimo čebulo. Dodamo česen, počakamo, da zadiši, in nato v ponev stresemo narezan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo in na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.

3

Medtem nasekljamo peteršilj. V omako vstavimo opečeno palamido, dodamo peteršilj in kuhljamo še 15 minut. Palamido v brodetu postrežemo s polento in kozarcem rdečega vina.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.