© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Palamida na žaru s poletno solato

Palamida na žaru s poletno solato

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
palamida na zaru s poletno solato

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 kotleti palamide

solata

  • ½ kumare
  • 2 mladi čebulici
  • 1 srednje velik paradižnik
  • ½ velikega rdečega čilija
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 kotleti palamide

solata

  • ½ kumare
  • 2 mladi čebulici
  • 1 srednje velik paradižnik
  • ½ velikega rdečega čilija
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol

Postopek

1

Kotlete palamide damo v prozorno vrečko za živila, dodamo olje, dobro premešamo, vrečko zapremo in pustimo na hladnem pol ure.

2

Medtem pripravimo solato. Kumaro olupimo, po dolgem razpolovimo, izločimo semena in narežemo na drobne kocke. Tudi paradižnik, čebulo in čili, ki mu odstranimo semena, drobno narežemo. Vse sestavine zmešamo, začinimo z oljem, limonovim sokom, soljo in prihranimo.

3

Rebrasto ponev za žar dobro segrejemo. Kotlete palamide solimo in pečemo približno 2 minuti na vsaki strani (odvisno od debeline kotletov). Kotlete odstranimo iz ponve, počakamo 3 do 4 minute, nato jih obložimo s pripravljeno solato in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.