
Kaj boste skuhali danes?
Palamida na žaru s poletno solato
Palamida na žaru s poletno solato

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 kotleti palamide
solata
- ½ kumare
- 2 mladi čebulici
- 1 srednje velik paradižnik
- ½ velikega rdečega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 kotleti palamide
solata
- ½ kumare
- 2 mladi čebulici
- 1 srednje velik paradižnik
- ½ velikega rdečega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
Postopek
Kotlete palamide damo v prozorno vrečko za živila, dodamo olje, dobro premešamo, vrečko zapremo in pustimo na hladnem pol ure.
Medtem pripravimo solato. Kumaro olupimo, po dolgem razpolovimo, izločimo semena in narežemo na drobne kocke. Tudi paradižnik, čebulo in čili, ki mu odstranimo semena, drobno narežemo. Vse sestavine zmešamo, začinimo z oljem, limonovim sokom, soljo in prihranimo.
Rebrasto ponev za žar dobro segrejemo. Kotlete palamide solimo in pečemo približno 2 minuti na vsaki strani (odvisno od debeline kotletov). Kotlete odstranimo iz ponve, počakamo 3 do 4 minute, nato jih obložimo s pripravljeno solato in postrežemo.