
Palamida na žaru s poletno solato
Palamida na žaru s poletno solato

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 kotleti palamide
solata
- ½ kumare
- 2 mladi čebulici
- 1 srednje velik paradižnik
- ½ velikega rdečega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 kotleti palamide
solata
- ½ kumare
- 2 mladi čebulici
- 1 srednje velik paradižnik
- ½ velikega rdečega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
Postopek
Kotlete palamide damo v prozorno vrečko za živila, dodamo olje, dobro premešamo, vrečko zapremo in pustimo na hladnem pol ure.
Medtem pripravimo solato. Kumaro olupimo, po dolgem razpolovimo, izločimo semena in narežemo na drobne kocke. Tudi paradižnik, čebulo in čili, ki mu odstranimo semena, drobno narežemo. Vse sestavine zmešamo, začinimo z oljem, limonovim sokom, soljo in prihranimo.
Rebrasto ponev za žar dobro segrejemo. Kotlete palamide solimo in pečemo približno 2 minuti na vsaki strani (odvisno od debeline kotletov). Kotlete odstranimo iz ponve, počakamo 3 do 4 minute, nato jih obložimo s pripravljeno solato in postrežemo.