
Kaj boste skuhali danes?
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

Sestavine
- 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
- 1 žlica javorovega sirupa ali medu
- 100 g kremnega sira
- 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 piškoti
- 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
- 1 žlica javorovega sirupa ali medu
- 100 g kremnega sira
- 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 piškoti
- 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji
Postopek
Piškote zdrobimo. Če bomo uporabili oreške, jih grobo nasekljamo.
Odcejene višnje ali zamrznjene borovnice in javorov sirup ali med damo v kozico in zavremo pri nizki temperaturi. Rahlo naj vrejo približno 3 minute, da dobimo sirupasto mešanico.
Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu.
Pečene palačinke obložimo s sladkim kremnim sirom, sadjem, zdrobljenimi piškoti in po želji še z oreški, zvijemo in pojemo.
Priljubljeni recepti
S hariso začinjen bananin kolač z ananasom
Bananin kolač z ananasom zaživi s kančkom pikantne harise
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.