© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
palacinke_visnje

Sestavine

  • 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
  • 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica javorovega sirupa ali medu
  • 100 g kremnega sira
  • 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
  • 4 piškoti
  • 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji

Sestavine

  • 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
  • 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica javorovega sirupa ali medu
  • 100 g kremnega sira
  • 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
  • 4 piškoti
  • 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji

Postopek

1

Piškote zdrobimo. Če bomo uporabili oreške, jih grobo nasekljamo.

2

Odcejene višnje ali zamrznjene borovnice in javorov sirup ali med damo v kozico in zavremo pri nizki temperaturi. Rahlo naj vrejo približno 3 minute, da dobimo sirupasto mešanico.

3

Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu.

4

Pečene palačinke obložimo s sladkim kremnim sirom, sadjem, zdrobljenimi piškoti in po želji še z oreški, zvijemo in pojemo.

Priljubljeni recepti

S hariso začinjen bananin kolač z ananasom

Bananin kolač z ananasom zaživi s kančkom pikantne harise

1 h 20 min
Enostavno

Juha iz kumare, graha in zelene solate

Juha iz solate - kdo bi si mislil?!

19 min
Enostavno

Pečen fižol po grško

»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.

2 h 20 min
Enostavno

Čokoladni eklerji

Kot v fini pariški slaščičarni

1 h 40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.