
Kaj boste skuhali danes?
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

Sestavine
- 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
- 1 žlica javorovega sirupa ali medu
- 100 g kremnega sira
- 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 piškoti
- 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 4 palačinke (glej osnovni recept spodaj)
- 150 g višenj iz kompota ali zamrznjenih borovnic
- 1 žlica javorovega sirupa ali medu
- 100 g kremnega sira
- 1 žlička sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 piškoti
- 50 g oreškov (na primer orehov ali mandljev), po želji
Postopek
Piškote zdrobimo. Če bomo uporabili oreške, jih grobo nasekljamo.
Odcejene višnje ali zamrznjene borovnice in javorov sirup ali med damo v kozico in zavremo pri nizki temperaturi. Rahlo naj vrejo približno 3 minute, da dobimo sirupasto mešanico.
Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu.
Pečene palačinke obložimo s sladkim kremnim sirom, sadjem, zdrobljenimi piškoti in po želji še z oreški, zvijemo in pojemo.
Priljubljeni recepti
Nadevani jajčevci v paradižnikovi omaki
Zelenjavna »zapečenka« v italijanskem stilu