© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ostrige z orientalskim prelivom

Ostrige z orientalskim prelivom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ostrige z orientalskim prelivom

Sestavine

  • 12 ostrig
  • šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo

omaka

  • 1 strok česna
  • 1 košček ingverja
  • 2 žlici riževega vina mirin
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 mlade čebule
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici sezamovega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 12 ostrig
  • šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo

omaka

  • 1 strok česna
  • 1 košček ingverja
  • 2 žlici riževega vina mirin
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 mlade čebule
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici sezamovega olja

Postopek

1

Če imamo še zaprte ostrige, jih odpremo (glej nasvet).

2

Česen stremo. Košček ingverja, velik za palec, drobno nasekljamo. Čebulo fino narežemo, čili pa nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo v majhni skledi. Z omako pokapamo ostrige, nato jih posipamo še z narezanim drobnjakom in takoj postrežemo.

Kako odpreti ostrige?

Okoli ene roke zavijemo kuhinjsko krpo in z roko močno primemo ostrigo. V drugo roko vzamemo majhen oster nožek za odpiranje ostrig in z njim razklenemo lupino. Konico nožka zapičimo v spodnji del lupine, ga pod pritiskom malo obračamo in nato potisnemo navzgor ali še naprej obračamo levo in desno, da se ostriga odpre. Nožek potisnemo pod zgornji del školjke in ta del lupine odstranimo. Ostrige postrežemo z izbrano omako.

Prikaz tehnike


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.