
Ostrige z orientalskim prelivom
Ostrige z orientalskim prelivom

Sestavine
- 12 ostrig
- šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo
omaka
- 1 strok česna
- 1 košček ingverja
- 2 žlici riževega vina mirin
- 1 žlica sojine omake
- 4 mlade čebule
- 1 rdeč čili
- 2 žlici sezamovega olja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 12 ostrig
- šopek narezanega drobnjaka, ko postrežemo
omaka
- 1 strok česna
- 1 košček ingverja
- 2 žlici riževega vina mirin
- 1 žlica sojine omake
- 4 mlade čebule
- 1 rdeč čili
- 2 žlici sezamovega olja
Postopek
Če imamo še zaprte ostrige, jih odpremo (glej nasvet).
Česen stremo. Košček ingverja, velik za palec, drobno nasekljamo. Čebulo fino narežemo, čili pa nasekljamo. Vse sestavine za omako zmešamo v majhni skledi. Z omako pokapamo ostrige, nato jih posipamo še z narezanim drobnjakom in takoj postrežemo.
Kako odpreti ostrige?
Okoli ene roke zavijemo kuhinjsko krpo in z roko močno primemo ostrigo. V drugo roko vzamemo majhen oster nožek za odpiranje ostrig in z njim razklenemo lupino. Konico nožka zapičimo v spodnji del lupine, ga pod pritiskom malo obračamo in nato potisnemo navzgor ali še naprej obračamo levo in desno, da se ostriga odpre. Nožek potisnemo pod zgornji del školjke in ta del lupine odstranimo. Ostrige postrežemo z izbrano omako.