
Kaj boste skuhali danes?
Orehova torta
Namesto potice specimo orehovo torto.
Orehova torta
Namesto potice specimo orehovo torto.

Sestavine
biskvit
- 7 jajc
- 100 g masla
- 160 g sladkorja v prahu
- 150 g moke
- 20 g čokoladno-lešnikovega namaza
- 50 g mletih orehov
orehova krema
- 4 listi želatine
- 2,5 dl sladke smetane
- 40 g čokoladno-lešnikovega namaza
- 100 g naribanih orehov
- stepena sladka smetana za rozete
- naribani orehi in 14 polovic orehovih jedrc za okras

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
biskvit
- 7 jajc
- 100 g masla
- 160 g sladkorja v prahu
- 150 g moke
- 20 g čokoladno-lešnikovega namaza
- 50 g mletih orehov
orehova krema
- 4 listi želatine
- 2,5 dl sladke smetane
- 40 g čokoladno-lešnikovega namaza
- 100 g naribanih orehov
- stepena sladka smetana za rozete
- naribani orehi in 14 polovic orehovih jedrc za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Tortni obroč ovijemo s papirjem za peko tako, da oblikujemo dno modla in ga položimo na pekač. Rumenjake ločimo od beljakov. V posodo mešalnika damo zmehčano maslo, sladkor v prahu, rumenjake in čokoladno-lešnikov namaz ter gladko zmešamo v kremno zmes. Beljake stepemo v trd sneg. Moko pomešamo z mletimi orehi in skupaj s snegom previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso napolnimo v tortni model premera 26 cm in pečemo v pečici 55 minut. Pečeno torto zvrnemo iz modla in pustimo, da se ohladi.
Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Želatino dobro ožmemo in raztopimo nad vročo vodno kopeljo. Naribane orehe vmešamo v čokoladno-lešnikov namaz in pomešamo s stepeno smetano; hitro vmešamo še raztopljeno želatino. Orehovo kremo za 5 minut postavimo v hladilnik.
Z ohlajene torte odstranimo papir in jo izrežemo iz obroča. Torto dvakrat prečno prerežemo. Oblata premažemo z dvema tretjinama orehove kreme in torto sestavimo. S preostalo kremo premažemo obod in površino torte; obod potresemo z naribanimi orehi, na površino pa nabrizgamo 14 smetanovih rozet. Torto okrasimo s polovičkami orehovih jedrc.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Strašni kolački za noč čarovnic
Hruškov zavitek s čokolado in marcipanom
Čokoladna torta s srčki
Čudovit čokoladni biskvit, maslena sirčkova krema in srčki za okras – kakor nalašč za romantičen večer