
Kaj boste skuhali danes?
Gibanica
Gibanica

Sestavine
krhko testo za dno gibanice (brez predpeke)
- 1 jajce
- 150 g bele moke
- 150 g masla ali margarine
- 60 g mletih mandljev
orehov nadev
- 60 g sladkorja
- mleti cimet
- 180 g mletih orehov
skutni nadev
- limonova lupina
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 500 g skute
- 2 jajci
vlečeno testo
- 500 g vlečenega testa (pripravljeno in del¬no posušeno)
- 800 g kisle smetane
jabolčni nadev
- 600 g jabolk
- 50 g masla
- 80 g rozin
- limonov sok
makov nadev
- 200 g mletega maka

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
krhko testo za dno gibanice (brez predpeke)
- 1 jajce
- 150 g bele moke
- 150 g masla ali margarine
- 60 g mletih mandljev
orehov nadev
- 60 g sladkorja
- mleti cimet
- 180 g mletih orehov
skutni nadev
- limonova lupina
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 500 g skute
- 2 jajci
vlečeno testo
- 500 g vlečenega testa (pripravljeno in del¬no posušeno)
- 800 g kisle smetane
jabolčni nadev
- 600 g jabolk
- 50 g masla
- 80 g rozin
- limonov sok
makov nadev
- 200 g mletega maka
Postopek
Vse sestavine za krhko testo na hitro zgnetemo skupaj (maščoba naj bo sobne temperature) in z njim obložimo dno pekača.
Za jabolčni nadev olupimo jabolka, odstranimo peščišče, narežemo na rezine in zdušimo na maslu z dodatkom sladkorja, rozin, cimeta in limonovega soka. Makov nadev naredimo tako, da mleti mak zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Za orehov nadev orehe zmešamo s sladkorjem in mletim cimetom. Za skutni nadev pretlačeni skuti dodamo jajce, sladkor, limonovo lupino, vaniljev sladkor, in če je potrebno, tudi kislo smetano.
S krhkim testom obloženo dno pekača prekrijemo z vlečenim testom in premažemo s kislo smetano. Potresemo jabolčni nadev, prekrijemo z vlečenim testom in spet premažemo s kislo smetano. Potresemo makov nadev in ta postopek ponavljamo v tem zaporedju (orehov nadev in nato skutin nadev), vrhnja plast naj bo vlečeno testo, ki ga premažemo s kislo smetano in pečemo pri 175 °C toliko časa, da se gibanica dvigne po celotni površini pekača (približno 50 minut). Pečeno pokrijemo z vlažno krpo in ohlajamo. Postrežemo mlačno.
Nasvet
Po želji lahko nadeve razdelimo na polovice in naredimo namesto štirih plasti z dvojnimi nadevi kar osem plasti.