
Kaj boste skuhali danes?
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

Sestavine
- 4 očiščene orade
- 2 žlici cajunske začimbne mešanice
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 žlica olja
- 1 zrel mango
- 1 zrel avokado
- 1 rdeč čili
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
- riž za prilogo

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Za vikend si privoščite izlet in slastno friko
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 4 očiščene orade
- 2 žlici cajunske začimbne mešanice
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 žlica olja
- 1 zrel mango
- 1 zrel avokado
- 1 rdeč čili
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
- riž za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem na vsaki strani ribe 3- do 4-krat zarežemo. V zareze vtremo cajunsko začimbno mešanico, zmešano z oljem in limonovo lupino, zmes vtremo v zareze in po površini ribe. Ribe položimo na pekač, obložen s folijo, in jih pečemo 12 do 15 minut, nato vključimo grelnik za žar in jih pečemo še 2 do 3 minute, da se koža zapeče. Pokrijemo jih in pustimo stati nekaj minut.
Mango in avokado olupimo, odstranimo koščici in ju narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Mlado čebulico narežemo na rezine, koriander sesekljamo. Vse sestavine damo v skledo, pokapljamo z limetinim sokom, premešamo in postrežemo z ribo. Kot prilogo ponudimo kuhan dolgozrnati riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata vinegret
Smuti z ledenimi kockami
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan