
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

Sestavine
- 4 očiščene orade
- 2 žlici cajunske začimbne mešanice
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 žlica olja
- 1 zrel mango
- 1 zrel avokado
- 1 rdeč čili
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
- riž za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 očiščene orade
- 2 žlici cajunske začimbne mešanice
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 žlica olja
- 1 zrel mango
- 1 zrel avokado
- 1 rdeč čili
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek koriandra
- sol
- poper
- riž za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem na vsaki strani ribe 3- do 4-krat zarežemo. V zareze vtremo cajunsko začimbno mešanico, zmešano z oljem in limonovo lupino, zmes vtremo v zareze in po površini ribe. Ribe položimo na pekač, obložen s folijo, in jih pečemo 12 do 15 minut, nato vključimo grelnik za žar in jih pečemo še 2 do 3 minute, da se koža zapeče. Pokrijemo jih in pustimo stati nekaj minut.
Mango in avokado olupimo, odstranimo koščici in ju narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Mlado čebulico narežemo na rezine, koriander sesekljamo. Vse sestavine damo v skledo, pokapljamo z limetinim sokom, premešamo in postrežemo z ribo. Kot prilogo ponudimo kuhan dolgozrnati riž.