© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
orada na louisianski nacin

Sestavine

  • 4 očiščene orade
  • 2 žlici cajunske začimbne mešanice
  • naribana lupina in sok 1 limete
  • 1 žlica olja
  • 1 zrel mango
  • 1 zrel avokado
  • 1 rdeč čili
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek koriandra
  • sol
  • poper
  • riž za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 očiščene orade
  • 2 žlici cajunske začimbne mešanice
  • naribana lupina in sok 1 limete
  • 1 žlica olja
  • 1 zrel mango
  • 1 zrel avokado
  • 1 rdeč čili
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek koriandra
  • sol
  • poper
  • riž za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem na vsaki strani ribe 3- do 4-krat zarežemo. V zareze vtremo cajunsko začimbno mešanico, zmešano z oljem in limonovo lupino, zmes vtremo v zareze in po površini ribe. Ribe položimo na pekač, obložen s folijo, in jih pečemo 12 do 15 minut, nato vključimo grelnik za žar in jih pečemo še 2 do 3 minute, da se koža zapeče. Pokrijemo jih in pustimo stati nekaj minut.

2

Mango in avokado olupimo, odstranimo koščici in ju narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Mlado čebulico narežemo na rezine, koriander sesekljamo. Vse sestavine damo v skledo, pokapljamo z limetinim sokom, premešamo in postrežemo z ribo. Kot prilogo ponudimo kuhan dolgozrnati riž.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.