© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Koprivna juha

Koprivna juha

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
koprivna juha

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Slastne miške v božični preobleki

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo

Postopek

1

V veliki kozici segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo, malo jo popražimo, nato dodamo korenček, por in krompir. Zelenjavo pražimo 10 minut, da se zmehča. Dolijemo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo še 10 do 15 minut, da se krompir popolnoma skuha.

2

Koprive operemo in osmukamo liste. Damo jih v juho, kuhamo eno minuto, da upadejo, nato sestavine zmeljemo z mešalnikom. Juho solimo in popramo ter vmešamo maslo in 1 dl smetane. Preden juho postrežemo, jo pokapljamo s smetano in poljubno okrasimo.

Priljubljeni recepti

Rostbif s črnim poprom in hrenovo omako

Ta rostbif z žara je prava uspešnica!

18 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.