© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koprivna juha

Koprivna juha

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
koprivna juha

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo

Postopek

1

V veliki kozici segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo, malo jo popražimo, nato dodamo korenček, por in krompir. Zelenjavo pražimo 10 minut, da se zmehča. Dolijemo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo še 10 do 15 minut, da se krompir popolnoma skuha.

2

Koprive operemo in osmukamo liste. Damo jih v juho, kuhamo eno minuto, da upadejo, nato sestavine zmeljemo z mešalnikom. Juho solimo in popramo ter vmešamo maslo in 1 dl smetane. Preden juho postrežemo, jo pokapljamo s smetano in poljubno okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.