
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 8 jajc
- 2,5 dl mleka
- 250 g moke
- 200 g tekočega medu
- ščep soli
- 16 kobulov bezgovih cvetov
- 1 žlica masla za pretresanje

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 8 jajc
- 2,5 dl mleka
- 250 g moke
- 200 g tekočega medu
- ščep soli
- 16 kobulov bezgovih cvetov
- 1 žlica masla za pretresanje
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Moko gladko zmešamo z mlekom, nato vmešamo med, sol in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga vmešamo v rumenjakovo mešanico.
Bezeg operemo, skrbno preberemo, kobule razdelimo na cvetove in odstranimo debelejše peclje.
Za vsako od štirih porcij v ponev na vroče olje vlijemo četrtino pripravljenega testa, potresemo s četrtino bezgovih cvetov in spečemo v pečici. Vzamemo iz pečice, obrnemo in za kratek čas vrnemo v pečico, nato prihranimo na toplem. Postopek še trikrat ponovimo. Pečen praženec v primerni posodi razkosamo z lopatico, rahlo pretresemo na maslu in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.
Testenine s školjkami na rdeče
Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika