© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgov praženec

Slasten bezgov poobedek

Bezgov praženec

Slasten bezgov poobedek

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bezgov praženec

Sestavine

  • 8 jajc
  • 2,5 dl mleka
  • 250 g moke
  • 200 g tekočega medu
  • ščep soli
  • 16 kobulov bezgovih cvetov
  • 1 žlica masla za pretresanje
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 8 jajc
  • 2,5 dl mleka
  • 250 g moke
  • 200 g tekočega medu
  • ščep soli
  • 16 kobulov bezgovih cvetov
  • 1 žlica masla za pretresanje

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Moko gladko zmešamo z mlekom, nato vmešamo med, sol in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga vmešamo v rumenjakovo mešanico.

2

Bezeg operemo, skrbno preberemo, kobule razdelimo na cvetove in odstranimo debelejše peclje.

3

Za vsako od štirih porcij v ponev na vroče olje vlijemo četrtino pripravljenega testa, potresemo s četrtino bezgovih cvetov in spečemo v pečici. Vzamemo iz pečice, obrnemo in za kratek čas vrnemo v pečico, nato prihranimo na toplem. Postopek še trikrat ponovimo. Pečen praženec v primerni posodi razkosamo z lopatico, rahlo pretresemo na maslu in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.