© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bezgov praženec

Slasten bezgov poobedek

Bezgov praženec

Slasten bezgov poobedek

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bezgov praženec

Sestavine

  • 8 jajc
  • 2,5 dl mleka
  • 250 g moke
  • 200 g tekočega medu
  • ščep soli
  • 16 kobulov bezgovih cvetov
  • 1 žlica masla za pretresanje

Sestavine

  • 8 jajc
  • 2,5 dl mleka
  • 250 g moke
  • 200 g tekočega medu
  • ščep soli
  • 16 kobulov bezgovih cvetov
  • 1 žlica masla za pretresanje

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Moko gladko zmešamo z mlekom, nato vmešamo med, sol in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga vmešamo v rumenjakovo mešanico.

2

Bezeg operemo, skrbno preberemo, kobule razdelimo na cvetove in odstranimo debelejše peclje.

3

Za vsako od štirih porcij v ponev na vroče olje vlijemo četrtino pripravljenega testa, potresemo s četrtino bezgovih cvetov in spečemo v pečici. Vzamemo iz pečice, obrnemo in za kratek čas vrnemo v pečico, nato prihranimo na toplem. Postopek še trikrat ponovimo. Pečen praženec v primerni posodi razkosamo z lopatico, rahlo pretresemo na maslu in takoj ponudimo.

Priljubljeni recepti

Male češnjeve pite

Komaj čakajo, da jih obložimo z vaniljevo kremo ali smetano in pohrustamo!

1 h
Enostavno

Čokoladne lunice

1 h
Srednje zahtevno

Obrnjen breskov kolač

1 h 25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.