
Kaj boste skuhali danes?
Ocvrte urne vzmeti
Pustni ocvrtki posebne oblike
Ocvrte urne vzmeti
Pustni ocvrtki posebne oblike

Sestavine
- 100 g moke
- 5 rumenjakov
- sol
- kanček limonovega soka
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.
Sestavine
- 100 g moke
- 5 rumenjakov
- sol
- kanček limonovega soka
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Iz navedenih sestavin zgnetemo mehko, voljno testo, ki naj počiva pol ure. Potem testo čim tanjše razvaljamo in s koleščkom razrežemo na približno 20 cm dolge in do 5 cm široke trakove. V sredini jih preganemo in spiralno zvijemo.
Testene vzmeti ocvremo v največ 130 °C vroči maščobi. Cvremo jih zelo počasi, da se lepo hrustljavo ocvrejo vse plasti do sredine. Preden pecivo ponudimo, ga potresemo s sladkorjem v prahu. Ocvrte urne vzmeti pa odlično teknejo tudi neposladkane kot prigrizek za malico!
Nasvet
Namesto urnih vzmeti lahko iz tega testa oblikujemo tudi oblance: testene trakove ovijemo okrog ročaja kuhalnice in potopimo v vročo maščobo. Oblance cvremo počasi, potem pa jih takoj stresemo z ročaja in dobro odcedimo na papirnatem prtiču.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec z gorčično-smetanovo omako s pehtranom
Tako zelo drugače, pa tako zelo preprosto. In vsa skrivnost je v dveh vejicah svežega pehtrana!
Brancin z janeževim žganjem in koromačevo majonezo
Aroma koromača in janeževega žganja se čudovito ujameta z na žaru pečenim brancinom.