
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.

Sestavine
- 1 borova gliva
- sol
- poper
- 1 jajce in moka za paniranje
- olje za cvrenje
- 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
- 0,5 dl sladke smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 borova gliva
- sol
- poper
- 1 jajce in moka za paniranje
- olje za cvrenje
- 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
Očiščeno borovo glivo narežemo, solimo in popramo. Povaljamo jo v moki, nato še v jajcu. Na hitro jo ocvremo. Zeliščni pesto zmešamo s sladko smetano in prevremo ter gobo serviramo z omako.