
Kaj boste skuhali danes?
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.

Sestavine
- 1 borova gliva
- sol
- poper
- 1 jajce in moka za paniranje
- olje za cvrenje
- 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
- 0,5 dl sladke smetane

Spomin na otroštvo ali sodoben brunch trend?
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 borova gliva
- sol
- poper
- 1 jajce in moka za paniranje
- olje za cvrenje
- 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
Očiščeno borovo glivo narežemo, solimo in popramo. Povaljamo jo v moki, nato še v jajcu. Na hitro jo ocvremo. Zeliščni pesto zmešamo s sladko smetano in prevremo ter gobo serviramo z omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije
Makroni s čokolado in malinami
Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.