© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrta borova gliva z zeliščno omako

Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.

Ocvrta borova gliva z zeliščno omako

Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ocvrta-borova-gliva-z-zeliščno-omako_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 borova gliva
  • sol
  • poper
  • 1 jajce in moka za paniranje
  • olje za cvrenje
  • 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
  • 0,5 dl sladke smetane

Sestavine

  • 1 borova gliva
  • sol
  • poper
  • 1 jajce in moka za paniranje
  • olje za cvrenje
  • 1 žlica zeliščnega pesta ali pa na drobno sesekljanih svežih zelišč (peteršilj, drobnjak, timijan, šetraj, luštrek)
  • 0,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Očiščeno borovo glivo narežemo, solimo in popramo. Povaljamo jo v moki, nato še v jajcu. Na hitro jo ocvremo. Zeliščni pesto zmešamo s sladko smetano in prevremo ter gobo serviramo z omako.

Priljubljeni recepti

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

1 h
Enostavno

Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom

Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.

20 min
Enostavno

Testenine s školjkami na rdeče

Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.