© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos s citrusi in gorčico

Z grenivko, pomarančo, limono in limeto

Losos s citrusi in gorčico

Z grenivko, pomarančo, limono in limeto

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
losos-s-citrusi-in-gorcico_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • na tanke rezine narezani citrusi (1 grenivka, 1 pomaranča, 2 limoni, 2 limeti)
  • 2 dl soka citrusov (iz katerega koli sadja zgoraj)
  • 4 žlice tekočega medu
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • šopek nasekljanega kopra
  • 800 g lososovega fileja brez kosti in kože
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • na tanke rezine narezani citrusi (1 grenivka, 1 pomaranča, 2 limoni, 2 limeti)
  • 2 dl soka citrusov (iz katerega koli sadja zgoraj)
  • 4 žlice tekočega medu
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • šopek nasekljanega kopra
  • 800 g lososovega fileja brez kosti in kože
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Sok citrusov, med in gorčico damo v kozico in na hitro zavremo ter kuhamo, da dobimo gosto omako.

2

Rezine sadja razporedimo po globljem pekaču in jih posipamo s polovico kopra. Lososa začinimo s soljo in poprom in ga položimo na rezine citrusov ter premažemo s citrusovo medeno omako. Pečemo ga 20 minut, da je popolnoma pečen, posipamo s koprom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.