
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1,75 dl pomarančnega soka
- 0,75 dl limetinega soka
- 1,5 dl kakovostnega zlatega ruma
- 0,5 dl sladkornega sirupa
- kanček grenadina
- kanček grenčice Angostura Bitters
ko postrežemo
- kocke ledu
- obilen ščep sveže nastrganega muškatnega oreška
- 2 debeli rezini pomaranče ali limete
- kandirane češnje za okras

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1,75 dl pomarančnega soka
- 0,75 dl limetinega soka
- 1,5 dl kakovostnega zlatega ruma
- 0,5 dl sladkornega sirupa
- kanček grenadina
- kanček grenčice Angostura Bitters
ko postrežemo
- kocke ledu
- obilen ščep sveže nastrganega muškatnega oreška
- 2 debeli rezini pomaranče ali limete
- kandirane češnje za okras
Postopek
V večji vrč vlijemo pomarančni in limetin sok, rum, sladkorni sirup, grenadin in grenčico. Dobro premešamo in za eno uro postavimo v hladilnik.
Punč prelijemo čez kocke ledu. Vsak koktajl potresemo z muškatnim oreškom in okrasimo s pomarančno ali limetino rezino ter kandirano češnjo, v katero zabodemo leseno paličico za koktajle.
Sladkorni sirup
Pripravimo ga iz enake količine sladkorja in vode. Vodo segrevamo in v njej med neprestanim mešanjem raztopimo sladkor. Odstavimo in pustimo, da se sirup ohladi.
Kateri rum izbrati
Najboljši je kakovosten zlati ali temni rum, ki bo dal pijači bogato, zrelo in pikantno aromo.
Grenčica angostura bitters
Kanček te pogoste sestavine koktajlov lahko dodamo slanim in sladkim jedem, kadar želimo okrepiti njihovo aromo.
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.