
Devetletna Živa je s sestavinami, ki so ostale od velikonočnega zajtrka, pripravila zabavne polnjene pirhe.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 rezina kuhane šunke
- 1 vložena kumara
- 1 žlica kisle smetane
- malo soli
- zelenjava in začimbe za okraševanje

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 rezina kuhane šunke
- 1 vložena kumara
- 1 žlica kisle smetane
- malo soli
- zelenjava in začimbe za okraševanje
Postopek
Jajca kuhaj v vreli vodi 7 minut. Ko so trdo kuhana, jih ohladi pod mrzlo vodo, olupi in previdno razpolovi. Z žličko odstrani rumenjak in pri tem pazi, da beljak ostane cel. Rumenjake polagaj v kuhinjski strojček.

Rezino šunke in kumaro nareži na manjše kose in ju dodaj v kuhinjski strojček. V posodi zmešaj rumenjake s kislo smetano, šunko in kumaro. Da bo zmes res gladka, jo zmešaj še s paličnim mešalnikom. Po želji jo tudi malo posoli.

Pripravljeno mešanico z žličko nadevaj v kuhinjsko vrečko, ki si ji odrezal en vogal. S stiskanjem vrečke skozi odprtino v odrezanem vogalu prihaja masa in tako lažje napolniš vdolbinice v beljakih.

Jajčkom narediš obraze tako, da olive ali rdeči poper uporabiš za oči in usta, zelišča za lase, zajčku pa lahko narediš brke z drobnjakom in ušesa s korenčkom. Okrašene pirhe položiš na krožnik, postrežeš in opazuješ nasmeške svojih gostov.
