© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Navadni (svetli) medenjaki

Božič brez medenjakov ne obstaja!

Navadni (svetli) medenjaki

Božič brez medenjakov ne obstaja!

Čas priprave 1 h 30 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kg medenjakov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
biscuit-83807_1280_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g moke
  • 190 g medu
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 1 žlička sode bikarbone
  • začimbe za medenjake
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 190 g medu
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 1 žlička sode bikarbone
  • začimbe za medenjake

Postopek

1

Za medenjake v veliki posodi posebej zmešamo moko, sodo bikarbono in začimbe. V drugi posodi z električnim mešalnikom na najnižji hitrosti zmešamo topel med, maslo, jajci in sladkor. Tekočo zmes prilijemo k suhim sestavinam in z rokami zgnetemo mehko testo. Zavijemo ga v folijo ali plastično vrečko in pustimo počivati v hladilniku vsaj dva dni.

 

 

2

Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in iz njega z modelčki izrežemo poljubne oblike. Pečemo jih 10 minut pri 180 °C. Ko se ohladijo, jih okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.