© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Navadni (svetli) medenjaki

Božič brez medenjakov ne obstaja!

Navadni (svetli) medenjaki

Božič brez medenjakov ne obstaja!

Čas priprave 1 h 30 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kg medenjakov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
biscuit-83807_1280_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g moke
  • 190 g medu
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 1 žlička sode bikarbone
  • začimbe za medenjake
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 190 g medu
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 1 žlička sode bikarbone
  • začimbe za medenjake

Postopek

1

Za medenjake v veliki posodi posebej zmešamo moko, sodo bikarbono in začimbe. V drugi posodi z električnim mešalnikom na najnižji hitrosti zmešamo topel med, maslo, jajci in sladkor. Tekočo zmes prilijemo k suhim sestavinam in z rokami zgnetemo mehko testo. Zavijemo ga v folijo ali plastično vrečko in pustimo počivati v hladilniku vsaj dva dni.

 

 

2

Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in iz njega z modelčki izrežemo poljubne oblike. Pečemo jih 10 minut pri 180 °C. Ko se ohladijo, jih okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.