© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Borovničevi kruhki za trganje

Dobrote je najlepše deliti z najdražjimi.

Borovničevi kruhki za trganje

Dobrote je najlepše deliti z najdražjimi.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 do 12 kruhkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
borovničevi_kruhki

Sestavine

  • 550 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 25 g hladnega masla
  • 85 g sladkorja
  • 200 g borovnic (lahko zamrznjenih)
  • 2,5 dl pinjenca
  • 1,5 dl polnomastnega mleka
  • 2 žlički vaniljeve paste ali izvlečka

drobljenec

  • 45 g moke
  • 25 g kristalnega belega sladkorja ali sladkorja demerara
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 25 g stopljenega masla
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 550 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 25 g hladnega masla
  • 85 g sladkorja
  • 200 g borovnic (lahko zamrznjenih)
  • 2,5 dl pinjenca
  • 1,5 dl polnomastnega mleka
  • 2 žlički vaniljeve paste ali izvlečka

drobljenec

  • 45 g moke
  • 25 g kristalnega belega sladkorja ali sladkorja demerara
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 25 g stopljenega masla

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Velik plitev pekač posujemo z malo moke.

2

Moko, sol, sodo bikarbono in cimet vsujemo v veliko skledo. Dodamo na kocke narezano maslo in ga vgnetemo s prsti, tako da ne čutimo več grudic. Primešamo sladkor.

3

Posebej z metlico zmešamo pinjenec, mleko in vaniljo. V suhe sestavine vmešamo borovnice, nato zmes prelijemo z mokro mešanico. Vse skupaj s čim manj potezami zmešamo, da se testo poveže. Testo bo zelo mehko in lepljivo, zato si pomokamo roke, preden jemljemo poljubno velike kose testa in jih nežno oblikujemo v kepice. Položimo jih na pekač, tako da se rahlo dotikajo, in iz njih sestavimo približen pravokotnik. Dobiti bi morali 10 do 12 kruhkov.

4

Zmešamo vse sestavine za drobljenec in ga posujemo po vrhu kruhkov. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zlato rjavo obarvajo in hrustljavo zapečejo. Pustimo, da se ohlajajo 10 minut, nato jih takoj ponudimo (ali vsaj še isti dan).

Priljubljeni recepti

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako

Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.

2 h
Enostavno

Polenta z gobami

Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.