Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
nadev
- 300 g brusnic
- 400 g hrušk
- sok 1 limone
- 150 g sladkornih drobtin
- 150 g naribanih mandljev
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce za premaz
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
nadev
- 300 g brusnic
- 400 g hrušk
- sok 1 limone
- 150 g sladkornih drobtin
- 150 g naribanih mandljev
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce za premaz
Postopek
Brusnice preberemo, operemo in dobro odcedimo. Hruške olupimo in po dolgem razrežemo na četrtine. Peclje in peščišča odstranimo, hruškovo meso pa narežemo na majhne koščke in pokapamo z limonovim sokom. V skledi zmešamo vse sestavine za nadev in pustimo približno eno uro, da se prepojijo.
Listnato testo razvaljamo na delovni površini. Ob daljši stranici testa odrežemo dva ozka trakova in ju prihranimo za okrasitev zavitka. Vzdolžno po sredini razvaljanega testa razporedimo nadev. Testo preganemo čez nadev in zavitek položimo z robom navzdol na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Poljubno ga okrasimo s testenima trakovoma, namažemo s stepenim jajcem in pečemo v prej segreti pečici pri 180 °C slabe pol ure.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koktajl z rakci in hrenovo kremo
Bučna pita z javorovim sirupom in orehi
Buča je resnično vsestranska, saj se odlično obnese tudi v sladicah
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.