
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
nadev
- 300 g brusnic
- 400 g hrušk
- sok 1 limone
- 150 g sladkornih drobtin
- 150 g naribanih mandljev
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce za premaz

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
nadev
- 300 g brusnic
- 400 g hrušk
- sok 1 limone
- 150 g sladkornih drobtin
- 150 g naribanih mandljev
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 jajce za premaz
Postopek
Brusnice preberemo, operemo in dobro odcedimo. Hruške olupimo in po dolgem razrežemo na četrtine. Peclje in peščišča odstranimo, hruškovo meso pa narežemo na majhne koščke in pokapamo z limonovim sokom. V skledi zmešamo vse sestavine za nadev in pustimo približno eno uro, da se prepojijo.
Listnato testo razvaljamo na delovni površini. Ob daljši stranici testa odrežemo dva ozka trakova in ju prihranimo za okrasitev zavitka. Vzdolžno po sredini razvaljanega testa razporedimo nadev. Testo preganemo čez nadev in zavitek položimo z robom navzdol na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Poljubno ga okrasimo s testenima trakovoma, namažemo s stepenim jajcem in pečemo v prej segreti pečici pri 180 °C slabe pol ure.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mešani pšenično-rženi kruh
Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom
Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.