
Kaj boste skuhali danes?
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke
Postopek
Brancinu odstranimo kožo in kosti, ga nasekljamo, primešamo sesekljano šalotko in zelišča, začinimo z limono, oljem, soljo in poprom. Polovico tatarja oblikujemo v žličnik, drugi polovici pa primešamo sezam in jo paniramo v moki, stepenem beljaku in drobtinah panko ter zelo hitro ocvremo v vročem olju – v sredini mora ostati še surov.
Pripravimo peteršiljev pire. Peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na kocke in v pokritem loncu skupaj z mlekom kuhamo do mehkega. Dodamo maslo in jo zmiksamo do gladkega pireja.
Čips pripravimo tako, da peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na zelo tanke rezine, ocvremo v vročem olju in solimo.
Zelišča in solatke po želji začinimo. Na krožnik namažemo plast peteršiljevega pireja in naj zložimo žličnik brancinovega tatarja, ocvrt brancinov tatar, peteršiljev čips, sveža zelišča in solatne liste. Jed pokapljajmo s kapljico peteršiljevega olja.
Priljubljeni recepti
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih