© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine

Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine

Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
a-IMG_77140000-copy-copy_558x620_acf_cropped

Sestavine

tatar brancina

  • 1 file brancina
  • oljčno olje
  • 1 šalotka
  • nekaj kapljic limone
  • koprc
  • peteršilj in sveža krebuljica

pire in čips iz peteršiljeve korenine

  • sol
  • beli poper
  • olje za cvrenje
  • 300 g peteršiljeve korenine za pire
  • 1,5 dl mleka
  • 20 g masla
  • 1 peteršiljeva korenina za čips
  • 1 žlička sezama
  • 1 beljak
  • moka in drobtine panko za paniranje
  • sveža zelišča in solatke

Sestavine

tatar brancina

  • 1 file brancina
  • oljčno olje
  • 1 šalotka
  • nekaj kapljic limone
  • koprc
  • peteršilj in sveža krebuljica

pire in čips iz peteršiljeve korenine

  • sol
  • beli poper
  • olje za cvrenje
  • 300 g peteršiljeve korenine za pire
  • 1,5 dl mleka
  • 20 g masla
  • 1 peteršiljeva korenina za čips
  • 1 žlička sezama
  • 1 beljak
  • moka in drobtine panko za paniranje
  • sveža zelišča in solatke

Postopek

1

Brancinu odstranimo kožo in kosti, ga nasekljamo, primešamo sesekljano šalotko in zelišča, začinimo z limono, oljem, soljo in poprom. Polovico tatarja oblikujemo v žličnik, drugi polovici pa primešamo sezam in jo paniramo v moki, stepenem beljaku in drobtinah panko ter zelo hitro ocvremo v vročem olju – v sredini mora ostati še surov.

2

Pripravimo peteršiljev pire. Peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na kocke in v pokritem loncu skupaj z mlekom kuhamo do mehkega. Dodamo maslo in jo zmiksamo do gladkega pireja.

3

Čips pripravimo tako, da peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na zelo tanke rezine, ocvremo v vročem olju in solimo.

4

Zelišča in solatke po želji začinimo. Na krožnik namažemo plast peteršiljevega pireja in naj zložimo žličnik brancinovega tatarja, ocvrt brancinov tatar, peteršiljev čips, sveža zelišča in solatne liste. Jed pokapljajmo s kapljico peteršiljevega olja.

Priljubljeni recepti

Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike

Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.

Enostavno

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.