
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke
Postopek
Brancinu odstranimo kožo in kosti, ga nasekljamo, primešamo sesekljano šalotko in zelišča, začinimo z limono, oljem, soljo in poprom. Polovico tatarja oblikujemo v žličnik, drugi polovici pa primešamo sezam in jo paniramo v moki, stepenem beljaku in drobtinah panko ter zelo hitro ocvremo v vročem olju – v sredini mora ostati še surov.
Pripravimo peteršiljev pire. Peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na kocke in v pokritem loncu skupaj z mlekom kuhamo do mehkega. Dodamo maslo in jo zmiksamo do gladkega pireja.
Čips pripravimo tako, da peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na zelo tanke rezine, ocvremo v vročem olju in solimo.
Zelišča in solatke po želji začinimo. Na krožnik namažemo plast peteršiljevega pireja in naj zložimo žličnik brancinovega tatarja, ocvrt brancinov tatar, peteršiljev čips, sveža zelišča in solatne liste. Jed pokapljajmo s kapljico peteršiljevega olja.