© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena orada

Ribe bi morali na jedilnike uvrstiti veliko pogosteje - s tem receptom bo to še lažje!

Pečena orada

Ribe bi morali na jedilnike uvrstiti veliko pogosteje - s tem receptom bo to še lažje!

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečena orada

Sestavine

  • 2 oradi, težki približno po 1⁄2 kg, očiščeni, a z glavo
  • sok 1 limone
  • 1⁄2 limone, narezane na tanke krhlje
  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 srednje velika krompirja
  • 1 paradižnik
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 2 lovorova lista
  • 1 kozarec belega vina ali šerija
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 oradi, težki približno po 1⁄2 kg, očiščeni, a z glavo
  • sok 1 limone
  • 1⁄2 limone, narezane na tanke krhlje
  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 srednje velika krompirja
  • 1 paradižnik
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 2 lovorova lista
  • 1 kozarec belega vina ali šerija
  • sol in poper

Postopek

1

Krompir narežemo na rezine in ga skuhamo do polovice. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Na eni strani vsake ribe naredimo dve prečni zarezi in v vsako zatlačimo krhelj limone. Nepregorno posodo (najboljša je lončena) naoljimo in vanjo položimo ribi z zarezano stranjo navzgor.

2

Paradižnik in čebulo narežemo na rezine in jih skupaj z rezinami krompirja zložimo okrog ribe. Priložimo še lovor ter prelijemo s preostalim oljem, limonovim sokom in vinom. Dobro solimo in popramo.

3

Posodo pokrijemo z aluminijasto folijo in ribi ter zelenjavo pečemo približno 20 minut. Med peko jih občasno premažemo s sokovi od peke. Nato folijo odstranimo in pečemo še dobrih 5 minut, da se ribi hrustljavo zapečeta, krompir pa po robovih porjavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.