© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen brancin s koromačem

Pečen brancin s koromačem

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen brancin s koromacem

Sestavine

  • 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
  • 1 koromač
  • 1 limona
  • pest bazilikinih listov
  • peščica črnih oliv
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
  • 1 koromač
  • 1 limona
  • pest bazilikinih listov
  • peščica črnih oliv
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko grobo natrgamo. Ribi posolimo, nato ju nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2

Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.