© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen brancin s koromačem

Pečen brancin s koromačem

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen brancin s koromacem

Sestavine

  • 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
  • 1 koromač
  • 1 limona
  • pest bazilikinih listov
  • peščica črnih oliv
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
  • 1 koromač
  • 1 limona
  • pest bazilikinih listov
  • peščica črnih oliv
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko grobo natrgamo. Ribi posolimo, nato ju nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2

Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.

Priljubljeni recepti

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.

Srednje zahtevno

Čokoladno-karamelna pita z banano

Vrhunska pita s popolnimi sestavinami

2 h
Enostavno

Pečene slive in jabolka s pokrovom

Jesensko sadje iz pečice

1 h 25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.