© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevan krompir, pečen v foliji

Nadevan krompir, pečen v foliji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nadevan krompir pecen v foliji

Sestavine

  • 12 večjih mladih krompirjev (2,4 kg krompirja)
  • olje ali mast
  • sol

za krompir s slanino

  • 80 g dimljene slanine
  • sveži majaron
  • 4 stroki česna

za krompir z ocvirki

  • 80 g ocvirkov

za krompir s parmezanom

  • 80 g naribanega parmezana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 12 večjih mladih krompirjev (2,4 kg krompirja)
  • olje ali mast
  • sol

za krompir s slanino

  • 80 g dimljene slanine
  • sveži majaron
  • 4 stroki česna

za krompir z ocvirki

  • 80 g ocvirkov

za krompir s parmezanom

  • 80 g naribanega parmezana

Postopek

1

Opran in dobro skrtačen krompir nekoliko posolimo. Štiri krompirje po dolžini trikrat zarežemo in zareze zapolnimo z rezinami slanine. Potreseno z vejicami svežega majarona in lističi česna ter zavijemo v rahlo naoljeno aluminijasto folijo.

2

Preostale krompirje po dolžini prerežemo na polovico in obema polovicama po notranji strani izdolbemo sredico. Štiri krompirje napolnimo z ocvirki, preostale pa s parmezanom. Notranjost malo posolimo, obe polovici ponovno združimo v celoto in zavijemo v namaščeno aluminijasto folijo. Folijo, v katero zavijemo krompir z ocvirki, premažemo s svinjsko mastjo, tisto za krompir s parmezanom pa z oljem.

3

Krompir v foliji pečemo v pokritem žaru ali v žerjavici 25 minut (s prebadanjem z iglo ugotovimo, če je krompir pečen). Serviramo ga kot prilogo ali samostojno jed.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.