
Kožarice z lečo
Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?
Kožarice z lečo
Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Sestavine
- 4 klobase kožarice
- belo vino (po želji)
leča
- 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
- 40 g masla
- 40 g moke
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- vejica timijana
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- mleti poper
- 1 žlička limonovega soka

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 4 klobase kožarice
- belo vino (po želji)
leča
- 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
- 40 g masla
- 40 g moke
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- vejica timijana
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- mleti poper
- 1 žlička limonovega soka
Postopek
Kožarice v vodi kuhamo uro do uro in pol. Vodi lahko dodamo belo vino, in sicer 3 dl vina na liter vode.
Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in moko, zlato rumeno prepražimo, dodamo na pol odcejeno kuhano lečo, timijan, jušno kocko, sol, poper in peteršilj ter dobro prekuhamo. Okus oplemenitimo še z limonovim sokom in ponudimo kot prilogo kožaricam.