© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kožarice z lečo

Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Kožarice z lečo

Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kozarice-z-leco_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 klobase kožarice
  • belo vino (po želji)

leča

  • 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
  • 40 g masla
  • 40 g moke
  • 100 g čebule
  • 4 stroki česna
  • vejica timijana
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • sol
  • mleti poper
  • 1 žlička limonovega soka

Sestavine

  • 4 klobase kožarice
  • belo vino (po želji)

leča

  • 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
  • 40 g masla
  • 40 g moke
  • 100 g čebule
  • 4 stroki česna
  • vejica timijana
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • sol
  • mleti poper
  • 1 žlička limonovega soka

Postopek

1

Kožarice v vodi kuhamo uro do uro in pol. Vodi lahko dodamo belo vino, in sicer 3 dl vina na liter vode.

2

Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in moko, zlato rumeno prepražimo, dodamo na pol odcejeno kuhano lečo, timijan, jušno kocko, sol, poper in peteršilj ter dobro prekuhamo. Okus oplemenitimo še z limonovim sokom in ponudimo kot prilogo kožaricam.

Priljubljeni recepti

Vse za trojne čokoladne kolačke

Darilo iz kuhinje

25 min
Enostavno

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

Makova torta

Ta torta vas bo prepričala, da mak ni odličen le v tako zelo priljubljenih sladkih makovih štrukljih.

1 h 20 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.