
Kožarice z lečo
Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?
Kožarice z lečo
Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Sestavine
- 4 klobase kožarice
- belo vino (po želji)
leča
- 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
- 40 g masla
- 40 g moke
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- vejica timijana
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- mleti poper
- 1 žlička limonovega soka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 klobase kožarice
- belo vino (po želji)
leča
- 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
- 40 g masla
- 40 g moke
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- vejica timijana
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- sol
- mleti poper
- 1 žlička limonovega soka
Postopek
Kožarice v vodi kuhamo uro do uro in pol. Vodi lahko dodamo belo vino, in sicer 3 dl vina na liter vode.
Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in moko, zlato rumeno prepražimo, dodamo na pol odcejeno kuhano lečo, timijan, jušno kocko, sol, poper in peteršilj ter dobro prekuhamo. Okus oplemenitimo še z limonovim sokom in ponudimo kot prilogo kožaricam.