© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kožarice z lečo

Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Kožarice z lečo

Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kozarice-z-leco_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 klobase kožarice
  • belo vino (po želji)

leča

  • 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
  • 40 g masla
  • 40 g moke
  • 100 g čebule
  • 4 stroki česna
  • vejica timijana
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • sol
  • mleti poper
  • 1 žlička limonovega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 klobase kožarice
  • belo vino (po želji)

leča

  • 800 g kuhane leče (2 pločevinki)
  • 40 g masla
  • 40 g moke
  • 100 g čebule
  • 4 stroki česna
  • vejica timijana
  • 1 žlica drobno narezanega peteršilja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • sol
  • mleti poper
  • 1 žlička limonovega soka

Postopek

1

Kožarice v vodi kuhamo uro do uro in pol. Vodi lahko dodamo belo vino, in sicer 3 dl vina na liter vode.

2

Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in moko, zlato rumeno prepražimo, dodamo na pol odcejeno kuhano lečo, timijan, jušno kocko, sol, poper in peteršilj ter dobro prekuhamo. Okus oplemenitimo še z limonovim sokom in ponudimo kot prilogo kožaricam.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.