© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bele čokoladne kupe

Elegantne čokoladne kupe za popoln silvestrski posladek

Bele čokoladne kupe

Elegantne čokoladne kupe za popoln silvestrski posladek

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bele čokoladne kupe

Sestavine

  • 350 g limonovega kolača
  • 1,2 dl belega ruma
  • 8 pasijonk
  • 50 g popraženih kokosovih ostružkov
  • naribana bela čokolada za posip

jajčna krema z belo čokolado

  • 3,75 dl polnomastnega mleka
  • 1,25 dl sladke smetane
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 350 g bele čokolade
  • 7 rumenjakov velikih jajc

vaniljeva smetana

  • 6 dl sladke smetane
  • semena 3 strokov vanilje
  • 50 g sladkorja
  • lupinica 2 eko limet
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 350 g limonovega kolača
  • 1,2 dl belega ruma
  • 8 pasijonk
  • 50 g popraženih kokosovih ostružkov
  • naribana bela čokolada za posip

jajčna krema z belo čokolado

  • 3,75 dl polnomastnega mleka
  • 1,25 dl sladke smetane
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 350 g bele čokolade
  • 7 rumenjakov velikih jajc

vaniljeva smetana

  • 6 dl sladke smetane
  • semena 3 strokov vanilje
  • 50 g sladkorja
  • lupinica 2 eko limet

Postopek

1

Za jajčno kremo z belo čokolado v kozico nalijemo mleko in smetano, dodamo sladkor in zavremo. Medtem na kozico z rahlo vrelo vodo postavimo skledo. Belo čokolado nalomimo v skledo in jo stopimo. Rumenjake damo v drugo skledo.

2

Ko mlečna mešanica zavre, jo prelijemo v skledo z rumenjaki in medtem ves čas mešamo. Mešanico prelijemo nazaj v kozico in med stepanjem kuhamo na nizki temperaturi, da digitalni termometer pokaže 85 °C oziroma masa oblije hrbtno stran žlice in vanjo lahko s prstom narišemo črto. Kremo skozi sito prelijemo na stopljeno čokolado in na hitro zmešamo z metlico. Prelijemo jo v skledo, tesno pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da ne nastane kožica, in čez noč postavimo v hladilnik.

3

Naslednji dan limonov kolač nalomimo v kupe ali servirne kozarce. Navlažimo ga z rumom in pulpo 4 pasijonk. Pustimo, da se namaka 10 minut, nato na kolač naložimo kremo. Postavimo v hladilnik.

4

Sladko smetano stepemo z vaniljevimi semeni, sladkorjem in naribano limetino lupinico, da nastanejo mehki vršički. Nadevamo jo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom. Nabrizgamo jo na kupe, nato pokapamo s pulpo preostalih 4 pasijonk ter okrasimo s kokosovimi ostružki in malo naribane bele čokolade. Do postrežbe shranimo v hladilnik. Kupe lahko pripravimo že dan prej, le okrasimo jih tik pred postrežbo.

Nasvet

Limonov kolač lahko pripravite po receptu tukaj ali  po receptu za limonove kocke ali ga kupite v bolje založenih trgovinah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.