
Kaj boste skuhali danes?
Morski sadeži v kremni juhi
Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!
Morski sadeži v kremni juhi
Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 strok česna
- 1,75 dl belega vina
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica jedilnega škroba
- 400 g zamrznjenih morskih sadežev
- majhen šopek nasekljanega kopra
- 5 žlic kisle smetane
- sol
- poper
- česnov kruh za prilogo

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 strok česna
- 1,75 dl belega vina
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica jedilnega škroba
- 400 g zamrznjenih morskih sadežev
- majhen šopek nasekljanega kopra
- 5 žlic kisle smetane
- sol
- poper
- česnov kruh za prilogo
Postopek
Morske sadeže odtalimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo; tudi steblo zelene drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo in zeleno. Morata se zmehčati, vendar ne porjaveti. Dodamo česen in premešamo, da zadiši. Prilijemo vino in na močnem ognju dušimo, da vino skoraj popolnoma izhlapi.
Prilijemo jušno osnovo. Škrob v skodelici zmešamo z žlico vode in zmes dodamo v juho. Mešamo, da se juha zgosti. Začinimo s soljo in poprom, priložimo odtajane morske sadeže in večino kopra. Nekaj minut kuhamo, nato dodamo kislo smetano. Juho razdelimo na krožnike, potresemo s svežim koprom in postrežemo s popečenim česnovim kruhom.
Nasvet
Če niste ljubitelji že pripravljene mešanice morskih sadežev, lahko uporabite le eno vrsto ali pa kombinirate z ribo, uporabite na primer le rake in na kocke narezanega lososa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Japonski dresnik s panceto
Široki rezanci z zajčjim ragujem s kostanjem
Okus jeseni smo ulovili v zajčji ragu s kostanjem
Pečen puran s slanino in gorčičnim maslom
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne