Kaj boste skuhali danes?
Morski sadeži v kremni juhi
Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!
Morski sadeži v kremni juhi
Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 strok česna
- 1,75 dl belega vina
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica jedilnega škroba
- 400 g zamrznjenih morskih sadežev
- majhen šopek nasekljanega kopra
- 5 žlic kisle smetane
- sol
- poper
- česnov kruh za prilogo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 strok česna
- 1,75 dl belega vina
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica jedilnega škroba
- 400 g zamrznjenih morskih sadežev
- majhen šopek nasekljanega kopra
- 5 žlic kisle smetane
- sol
- poper
- česnov kruh za prilogo
Postopek
Morske sadeže odtalimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo; tudi steblo zelene drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo in zeleno. Morata se zmehčati, vendar ne porjaveti. Dodamo česen in premešamo, da zadiši. Prilijemo vino in na močnem ognju dušimo, da vino skoraj popolnoma izhlapi.
Prilijemo jušno osnovo. Škrob v skodelici zmešamo z žlico vode in zmes dodamo v juho. Mešamo, da se juha zgosti. Začinimo s soljo in poprom, priložimo odtajane morske sadeže in večino kopra. Nekaj minut kuhamo, nato dodamo kislo smetano. Juho razdelimo na krožnike, potresemo s svežim koprom in postrežemo s popečenim česnovim kruhom.
Nasvet
Če niste ljubitelji že pripravljene mešanice morskih sadežev, lahko uporabite le eno vrsto ali pa kombinirate z ribo, uporabite na primer le rake in na kocke narezanega lososa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere