© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

Čas priprave 15 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
xxxx-IMG_57530000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • morske bogomolke
  • zelena
  • lovor
  • čebula
  • sol

Sestavine

  • morske bogomolke
  • zelena
  • lovor
  • čebula
  • sol

Postopek

1

Vodo skupaj z zeleno, čebulo, lovorjem in soljo zavremo in v krop dodamo rake. Kuhamo 3 do 7 minut, da dobijo rdečkasto barvo. Vzamemo jih iz kropa in ohladimo. S škarjami previdno odrežemo zadnji del repa in stranska robova ter z repa odstranimo zgornjo lupino. Meso rakov solimo, popramo, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo na hladno. Preden jed postrežemo, prilijemo še malo olja.

Priljubljeni recepti

Dušeni kunec z grahom

3 h 40 min
Enostavno

Sladka lazanja iz palačink

Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!

1 h
Enostavno

Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo

Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!

4 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.