© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

Čas priprave 15 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
xxxx-IMG_57530000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • morske bogomolke
  • zelena
  • lovor
  • čebula
  • sol

Sestavine

  • morske bogomolke
  • zelena
  • lovor
  • čebula
  • sol

Postopek

1

Vodo skupaj z zeleno, čebulo, lovorjem in soljo zavremo in v krop dodamo rake. Kuhamo 3 do 7 minut, da dobijo rdečkasto barvo. Vzamemo jih iz kropa in ohladimo. S škarjami previdno odrežemo zadnji del repa in stranska robova ter z repa odstranimo zgornjo lupino. Meso rakov solimo, popramo, pokapamo z oljčnim oljem in postavimo na hladno. Preden jed postrežemo, prilijemo še malo olja.

Priljubljeni recepti

Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem

Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere

1 h
Enostavno

Potrebušina v viskiju

3 h 45 min
Enostavno

Šarkelj po ameriško

Šarkelj iz orehov, ki se prileže na čajanki.

1 h 50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.