© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočni okraski iz testa za pico

Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.

Velikonočni okraski iz testa za pico

Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.

Čas priprave 45 min + vzhajanja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Osterpinzenteig Deko

Sestavine

  • 300 g moke
  • 20 g kvasa
  • 1,5 dl mlačnega mleka
  • 60 g mehkega masla
  • 35 g kristalnega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • ščepec naribane limonove lupinice
  • 2 rumenjaka
  • 60 g rozin
  • rumenjak za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 20 g kvasa
  • 1,5 dl mlačnega mleka
  • 60 g mehkega masla
  • 35 g kristalnega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • ščepec naribane limonove lupinice
  • 2 rumenjaka
  • 60 g rozin
  • rumenjak za premaz

Postopek

1

V skledo presejemo moko, v sredini naredimo jamico ter vanjo nalijemo mlačno mleko in nadrobimo kvas. Pokrito pustimo na toplem vzhajati.

2

V posodi zmešamo maslo s sladkorjem, soljo, limonovo lupinico in rumenjaki. Zmes dodamo h kvascu in vse sestavine stepemo v srednje čvrsto testo, ki naj vzhaja približno 20 minut. Potem vmesimo še rozine in pustimo ponovno vzhajati.

3

Testo razdelimo na pomokani delovni površini na kupčke in iz njih oblikujemo poljubne okraske: mini pinco, križ in obroček za serviete. Zložimo jih na pekač, nekoliko sploščimo, namažemo s stepenim rumenjakom in na kratko pustimo še vzhajati. Pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut.

Nasvet

Velikonočna pinca je hlebček iz boljšega kvašenega testa; pred pečenjem pinco na vrhu zarežejo v obliki križa in premažejo s stepenim rumenjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.