
Velikonočni okraski iz testa za pico
Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.
Velikonočni okraski iz testa za pico
Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.

Sestavine
- 300 g moke
- 20 g kvasa
- 1,5 dl mlačnega mleka
- 60 g mehkega masla
- 35 g kristalnega sladkorja
- ½ žličke soli
- ščepec naribane limonove lupinice
- 2 rumenjaka
- 60 g rozin
- rumenjak za premaz

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 300 g moke
- 20 g kvasa
- 1,5 dl mlačnega mleka
- 60 g mehkega masla
- 35 g kristalnega sladkorja
- ½ žličke soli
- ščepec naribane limonove lupinice
- 2 rumenjaka
- 60 g rozin
- rumenjak za premaz
Postopek
V skledo presejemo moko, v sredini naredimo jamico ter vanjo nalijemo mlačno mleko in nadrobimo kvas. Pokrito pustimo na toplem vzhajati.
V posodi zmešamo maslo s sladkorjem, soljo, limonovo lupinico in rumenjaki. Zmes dodamo h kvascu in vse sestavine stepemo v srednje čvrsto testo, ki naj vzhaja približno 20 minut. Potem vmesimo še rozine in pustimo ponovno vzhajati.
Testo razdelimo na pomokani delovni površini na kupčke in iz njih oblikujemo poljubne okraske: mini pinco, križ in obroček za serviete. Zložimo jih na pekač, nekoliko sploščimo, namažemo s stepenim rumenjakom in na kratko pustimo še vzhajati. Pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut.
Nasvet
Velikonočna pinca je hlebček iz boljšega kvašenega testa; pred pečenjem pinco na vrhu zarežejo v obliki križa in premažejo s stepenim rumenjakom.