 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
 
    Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper
Postopek
Vodo zavremo z očiščeno jušno zelenjavo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut. Nato v prevretek dodamo celo očiščeno ribo in kuhamo še 20 minut. Juho precedimo in postrežemo s kuhanim rižem. Koščke ribe lahko damo v juho ali pa ribo postrežemo kot glavno jed. Pokapamo jo še z oljčnim oljem ter postrežemo s kuhano blitvo in krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hruškov zavitek s kozjim sirom
Vloženi ingver v sirupu
Vloženi ingver lahko odlično kombiniramo s celo vrsto slaščic
Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi
Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        