© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Morska žaba s škampi in gobami

Morska žaba s škampi in gobami

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
morska zaba s skampi in gobami

Sestavine

  • rep morske žabe (800 g–1 kg)
  • 400 g škampov (ali kozic)
  • 200 g šampinjonov ali lisičk
  • 1 šalotka
  • maslo
  • oljčno olje
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • rep morske žabe (800 g–1 kg)
  • 400 g škampov (ali kozic)
  • 200 g šampinjonov ali lisičk
  • 1 šalotka
  • maslo
  • oljčno olje
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip

Postopek

1

Škampom odstranimo glave in oklepe in jih uporabimo za osnovo. Glave in klešče nekoliko potolčemo oziroma stremo. Na maslu prepražimo sesekljano šalotko, dodamo glave in oklepe škampov in tudi te nekoliko prepražimo. Dodamo mezgo, dobro premešamo, da se še mezga malo prepraži, in zalijemo s približno 3 dl vode. Pokrito kuhljamo pol ure.

2

Morsko žabo narežemo, solimo in popramo ter na mešanici olja in masla v ponvi pečemo 8 do 10 minut.

3

Gobe narežemo in na maslu prepražimo. Zalijemo jih s precejeno škampovo osnovo in smetano. V omako vstavimo pečene kose morske žabe in še malo pokuhamo. Omako po potrebi solimo in popramo.

4

Repke škampov na oljčnem olju popečemo in jih priložimo v omako k žabi. Lahko pa jih dodamo, ko je jed že na krožnikih. Gotovo jed potresemo z narezanim drobnjakom. Za prilogo lahko postrežemo rezance ali riž.

Priljubljeni recepti

Pastilla z račko, marelicami in pinjolami

Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.

Srednje zahtevno

Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija

Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca

Enostavno

Mafini z jabolčno čežano

Slastni mafini s čežano kot pestra različica slovenskega tradicionalnega zajtrka

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.