
Kaj boste skuhali danes?
Dušeni kunec z grahom
Dušeni kunec z grahom

Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 kunec
- 200 g prekajene slanine
- 3 korenčki
- 2 čebuli
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici moke
- 3 dl lahkega piva vrste ale
- 2 lovorova lista
- ½ šopka timijana
- 7 dl piščančje jušne osnove
- 500 g zamrznjenega graha ali boba
- sol
- poper
- vejice timijana za okras

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 kunec
- 200 g prekajene slanine
- 3 korenčki
- 2 čebuli
- 3 stebla stebelne zelene
- 2 žlici moke
- 3 dl lahkega piva vrste ale
- 2 lovorova lista
- ½ šopka timijana
- 7 dl piščančje jušne osnove
- 500 g zamrznjenega graha ali boba
- sol
- poper
- vejice timijana za okras
Postopek
Kunca razrežemo na šest delov, slanino pa na kocke. Korenje in čebulo olupimo in narežemo na manjše kose, prav tako tudi steblo zelene.
V široki kozici segrejemo olje in kose kunca opečemo ter preložimo na pladenj. V posodo dodamo slanino in jo hrustljavo spražimo. Temperaturo znižamo, dodamo zelenjavo in jo dušimo 15 minut, da se zmehča, vendar ne porjavi. Pomokamo, premešamo in pražimo nekaj minut.
Zvišamo temperaturo, v kozico vlijemo pivo in zavremo. Pustimo, da pivo močno vre, ob tem pa postrgamo zapečene dele z dna posode. Ko se pivo dobro pokuha, v posodo vrnemo kunca, dodamo zelišča in jušno osnovo, solimo in popramo. Posodo pokrijemo in jed na zelo nizki temperaturi dušimo poldrugo uro ali toliko časa, da je kunec zelo mehek, omaka pa se lepo zgosti. Če je potrebno, občasno dodamo malo vode.
Grah ali bob dodamo jedi 5 minut pred postrežbo, nato jo okrasimo s timijanom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zavitek s suhim sadjem iz skutnega testa
Zavitek je popoln, ko imate doma zrele banane, ki jih morate porabiti.
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako