© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolova enolončnica s klobaso in hariso

Krepka fižolova enolončnica bo polepšala še tako siv dan

Fižolova enolončnica s klobaso in hariso

Krepka fižolova enolončnica bo polepšala še tako siv dan

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fižolova enolončnica

Sestavine

  • 150 g polsuhe klobase ali choriza
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 2 žlički harise (suhe začimbne mešanice ali paste)
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • majhen šopek peteršilja
  • sol
  • kruh s hrustljavo skorjo in maslo, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g polsuhe klobase ali choriza
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 2 žlički harise (suhe začimbne mešanice ali paste)
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • majhen šopek peteršilja
  • sol
  • kruh s hrustljavo skorjo in maslo, ko postrežemo

Postopek

1

Klobaso narežemo na kolute in jo popražimo na olju v veliki oplasteni kozici, da se enakomerno rjavo obarva in speče.

2

Klobaso poberemo iz kozice, vanjo pa damo na lističe narezano čebulo in na koščke narezano papriko ter pražimo, da se zmehčata in rahlo obarvata. V kozico vrnemo klobaso, dodamo še hariso in 3 do 4 minute mešamo. Dodamo fižol, razpolovljene paradižničke in jušno osnovo, solimo ter kuhamo 10 minut.

3

Primešamo sesekljan peteršilj, enolončnico razdelimo v skledice in jo postrežemo s kruhom in maslom.

Nasvet

V juho ali enolončnico lahko vmešamo tako suho začimbno mešanico harise kot harisino pasto. Kadar s hariso pripravljamo marinado, jogurtovo pomako, humus ali jo dodajamo drugim jedem, pa hariso v prahu najprej zmešamo z oljčnim oljem, da dobimo pasto, ki se bo lepše razpustila.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.