 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Mini peresniki s korenčkovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Mini peresniki s korenčkovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
 
    Sestavine
- 400 g mini peresnikov
- 500 g olupljenega korenčka
- 1 olupljen strok česna
- 1 dl smetane za kuhanje
- 100 g naribanega sira
- sol
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 400 g mini peresnikov
- 500 g olupljenega korenčka
- 1 olupljen strok česna
- 1 dl smetane za kuhanje
- 100 g naribanega sira
- sol
Postopek
Korenček nareži na 2 cm debele kolobarje. V loncu zavri vodo, jo posoli in vanjo dodaj korenje in česen. Kuhaj toliko časa, da se korenček zmehča.
 
    Korenček in česen odcedi in ga daj v posodo paličnega mešalnika. Dodaj še sladko smetano in malce soli. Vse skupaj sesekljaj s paličnim mešalnikom, da dobiš gladko maso.
 
    Testenine kuhaj v vreli osoljeni vodi 5 minut. Kuhane testenine s penovko zajemaj tako, da se pri tem dobro odcedijo, in jih polagaj na krožnik.
 
    Po testeninah nadevaj kremno korenčkovo omako in jih posuj z grobo naribanim sirom.
 
    Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Odišavljeni mlečni riž z robidovim prelivom
Vanilja, cimet, kardamom in muškatni orešek dajo tej nostalgični sladici povsem novo razsežnost.
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        