Kaj boste skuhali danes?
Mini panettone
Italijansko božično pecivo. V pomanjšani različici je tako prisrčno, da ga je kar škoda pojesti ...
Mini panettone
Italijansko božično pecivo. V pomanjšani različici je tako prisrčno, da ga je kar škoda pojesti ...
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljeve arome
- 500 g moke
- 2 zavitka suhega kvasa
- 100 g sladkorja
- 2 dl toplega mleka
- 200 g zmehčanega masla
- 150 g mešanega suhega sadja
- 100 g kandirane pomarančne in limonove lupinice
- ½ žličke soli
- mleko za premaz
- 1–2 žlici mandljevih lističev
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljeve arome
- 500 g moke
- 2 zavitka suhega kvasa
- 100 g sladkorja
- 2 dl toplega mleka
- 200 g zmehčanega masla
- 150 g mešanega suhega sadja
- 100 g kandirane pomarančne in limonove lupinice
- ½ žličke soli
- mleko za premaz
- 1–2 žlici mandljevih lističev
Postopek
Jajci in rumenjak stepemo z vaniljevo aromo. V veliko skledo presejemo moko in ji dodamo sladkor, kvas in sol. Dodamo mleko in jajca z aromo ter s kuhalnico nežno mešamo, da dobimo lepljivo in mehko testo. Pokrijemo ga s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo na toplem vzhajati, da se njegov volumen podvoji.
Pripravimo 10 manjših okroglih pekačev (ali pločevinke s približno 2 dl prostornine) in jih obložimo s papirjem za peko tako, da nekaj papirja gleda čez rob pekača. Lahko uporabimo tudi pekač za mafine, ki ga prav tako obložimo s papirjem ali papirčki za mafine.
V vzhajano testo z rokami vmešamo še maslo, nasekljano suho sadje, pomarančno in limonovo lupino. Testo narežemo na 10 enakih delov in jih damo v pripravljene pekače. Pokrijemo s folijo in spet pustimo, da vzhaja.
Pečico segrejemo na 190 °C. Kruhke nežno premažemo z mlekom, jih posujemo z mandljevimi lističi in pečemo 25 do 30 minut do zlato rjave barve. Kruhke je dobro v 3 dneh pojesti ali pa jih za največ 6 tednov zamrzniti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čemaževa juha
Rabarbarina pita z jajčno kremo in španskimi vetrci
Sezona rabarbare švigne mimo, kot bi mignil!
Pečen piščanec z rožmarinom in limono
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo