Kaj boste skuhali danes?
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo
Sestavine
- 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
- 2 žlici masla
- 1–2 žlici olja
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2–3 stroki česna
- 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
- 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
- 1,25 dl kisle smetane
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- kajenski poper (po želji)
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
- 2 žlici masla
- 1–2 žlici olja
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2–3 stroki česna
- 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
- 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
- 1,25 dl kisle smetane
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- kajenski poper (po želji)
Postopek
Piščančje meso narežemo na 2 x 2 cm velike kocke. V ponvi jih počasi popečemo na maslu in olju do lepe rjave barve.
Medtem operemo papriko, odstranimo semenje in bele kožice, paprikovo meso pa narežemo na kocke. K mesu dodamo narezano papriko in drobno nasekljan česen. Vse skupaj pečemo 5 do 10 minut; po želji dodamo sedaj tudi posušena zelišča.
Primešamo že prej kuhano pšenico in kislo smetano. Če želimo dodati sveža zelišča, jih sedaj vmešamo skupaj z nasekljanim peteršiljem. Jed začinimo s soljo in ščepcem kajenskega popra ter ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Brodet s česnovimi kruhki
Obrnjena pita s koreni, karameliziranimi orehi in modrim sirom
Čudovita obrnjena pita kot zelenjavna priloga