© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo

Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
psenicna-rizota-s-piscancem-in-zelenjavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
  • 2 žlici masla
  • 1–2 žlici olja
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2–3 stroki česna
  • 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
  • 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
  • 1,25 dl kisle smetane
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol
  • kajenski poper (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
  • 2 žlici masla
  • 1–2 žlici olja
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2–3 stroki česna
  • 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
  • 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
  • 1,25 dl kisle smetane
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol
  • kajenski poper (po želji)

Postopek

1

Piščančje meso narežemo na 2 x 2 cm velike kocke. V ponvi jih počasi popečemo na maslu in olju do lepe rjave barve.

2

Medtem operemo papriko, odstranimo semenje in bele kožice, paprikovo meso pa narežemo na kocke. K mesu dodamo narezano papriko in drobno nasekljan česen. Vse skupaj pečemo 5 do 10 minut; po želji dodamo sedaj tudi posušena zelišča.

3

Primešamo že prej kuhano pšenico in kislo smetano. Če želimo dodati sveža zelišča, jih sedaj vmešamo skupaj z nasekljanim peteršiljem. Jed začinimo s soljo in ščepcem kajenskega popra ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.