
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo

Sestavine
- 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
- 2 žlici masla
- 1–2 žlici olja
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2–3 stroki česna
- 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
- 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
- 1,25 dl kisle smetane
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- kajenski poper (po želji)

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
- 2 žlici masla
- 1–2 žlici olja
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2–3 stroki česna
- 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
- 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
- 1,25 dl kisle smetane
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- kajenski poper (po želji)
Postopek
Piščančje meso narežemo na 2 x 2 cm velike kocke. V ponvi jih počasi popečemo na maslu in olju do lepe rjave barve.
Medtem operemo papriko, odstranimo semenje in bele kožice, paprikovo meso pa narežemo na kocke. K mesu dodamo narezano papriko in drobno nasekljan česen. Vse skupaj pečemo 5 do 10 minut; po želji dodamo sedaj tudi posušena zelišča.
Primešamo že prej kuhano pšenico in kislo smetano. Če želimo dodati sveža zelišča, jih sedaj vmešamo skupaj z nasekljanim peteršiljem. Jed začinimo s soljo in ščepcem kajenskega popra ter ponudimo.