
Mesne ruladice na babičin način
Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.
Mesne ruladice na babičin način
Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.

Sestavine
- 1 piščančje prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 žlica olja
- 4 veliki špinačni listi
- 4 svinjski zrezki po 150 g
- 4 rezine surove prekajene gnjati
- 80 g fine jetrne paštete
- 8 žajbljevih lističev
- 1 žlica olja za pečenje
- 1 žlica masla za pečenje
- 1 drobna čebula
- 2,5 dl belega vina
- 1,25 dl jušne osnove
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlička limonovega soka
- noževa konica mlete paprike

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 piščančje prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 žlica olja
- 4 veliki špinačni listi
- 4 svinjski zrezki po 150 g
- 4 rezine surove prekajene gnjati
- 80 g fine jetrne paštete
- 8 žajbljevih lističev
- 1 žlica olja za pečenje
- 1 žlica masla za pečenje
- 1 drobna čebula
- 2,5 dl belega vina
- 1,25 dl jušne osnove
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlička limonovega soka
- noževa konica mlete paprike
Postopek
Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter spečemo na vročem olju; vzamemo jih iz ponve in damo na hladno. Ohlajeno meso narežemo na tanke trakove. Špinačne liste operemo, na hitro blanširamo v vreli vodi, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Svinjske zrezke tanko potolčemo, solimo in popramo, obložimo z rezinami prekajene gnjati in špinačnimi listi, namažemo s pašteto in na koncu obložimo še s trakci piščančjih prsi. Obložene zrezke tesno zvijemo. Vsak zvitek obložimo z dvema žajbljevima lističema, povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo in poprom.

Čebulo olupimo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo olje in maslo. Mesne ruladice z vseh strani popečemo na vroči maščobi. Vzamemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja nato steklasto prepražimo čebulo. Zalijemo z vinom, zavremo in dolijemo jušno osnovo. Mesne zvitke zložimo v omako, dušimo 15 minut, nato pa jih vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo.

Omako zgostimo z moko, ki smo jo pregnetli z maslom. Nato dodamo še sladko smetano, limonov sok in mleto papriko.
Z mesnih ruladic odstranimo kuhinjsko vrvico in jih z omako serviramo na tople krožnike. Kot prilogo ponudimo kruhove cmoke in stročji fižol, ki smo ga pretresli na popečenih rezinicah slanine.