
Mesne ruladice na babičin način
Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.
Mesne ruladice na babičin način
Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.

Sestavine
- 1 piščančje prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 žlica olja
- 4 veliki špinačni listi
- 4 svinjski zrezki po 150 g
- 4 rezine surove prekajene gnjati
- 80 g fine jetrne paštete
- 8 žajbljevih lističev
- 1 žlica olja za pečenje
- 1 žlica masla za pečenje
- 1 drobna čebula
- 2,5 dl belega vina
- 1,25 dl jušne osnove
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlička limonovega soka
- noževa konica mlete paprike

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 piščančje prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 žlica olja
- 4 veliki špinačni listi
- 4 svinjski zrezki po 150 g
- 4 rezine surove prekajene gnjati
- 80 g fine jetrne paštete
- 8 žajbljevih lističev
- 1 žlica olja za pečenje
- 1 žlica masla za pečenje
- 1 drobna čebula
- 2,5 dl belega vina
- 1,25 dl jušne osnove
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlička limonovega soka
- noževa konica mlete paprike
Postopek
Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter spečemo na vročem olju; vzamemo jih iz ponve in damo na hladno. Ohlajeno meso narežemo na tanke trakove. Špinačne liste operemo, na hitro blanširamo v vreli vodi, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Svinjske zrezke tanko potolčemo, solimo in popramo, obložimo z rezinami prekajene gnjati in špinačnimi listi, namažemo s pašteto in na koncu obložimo še s trakci piščančjih prsi. Obložene zrezke tesno zvijemo. Vsak zvitek obložimo z dvema žajbljevima lističema, povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo in poprom.

Čebulo olupimo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo olje in maslo. Mesne ruladice z vseh strani popečemo na vroči maščobi. Vzamemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja nato steklasto prepražimo čebulo. Zalijemo z vinom, zavremo in dolijemo jušno osnovo. Mesne zvitke zložimo v omako, dušimo 15 minut, nato pa jih vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo.

Omako zgostimo z moko, ki smo jo pregnetli z maslom. Nato dodamo še sladko smetano, limonov sok in mleto papriko.
Z mesnih ruladic odstranimo kuhinjsko vrvico in jih z omako serviramo na tople krožnike. Kot prilogo ponudimo kruhove cmoke in stročji fižol, ki smo ga pretresli na popečenih rezinicah slanine.