Kaj boste skuhali danes?
Mesne ruladice na babičin način
Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.
Mesne ruladice na babičin način
Recept, ki bi ga bil greh ne vedeti.
Sestavine
- 1 piščančje prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 žlica olja
- 4 veliki špinačni listi
- 4 svinjski zrezki po 150 g
- 4 rezine surove prekajene gnjati
- 80 g fine jetrne paštete
- 8 žajbljevih lističev
- 1 žlica olja za pečenje
- 1 žlica masla za pečenje
- 1 drobna čebula
- 2,5 dl belega vina
- 1,25 dl jušne osnove
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlička limonovega soka
- noževa konica mlete paprike
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 piščančje prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 žlica olja
- 4 veliki špinačni listi
- 4 svinjski zrezki po 150 g
- 4 rezine surove prekajene gnjati
- 80 g fine jetrne paštete
- 8 žajbljevih lističev
- 1 žlica olja za pečenje
- 1 žlica masla za pečenje
- 1 drobna čebula
- 2,5 dl belega vina
- 1,25 dl jušne osnove
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlička limonovega soka
- noževa konica mlete paprike
Postopek
Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter spečemo na vročem olju; vzamemo jih iz ponve in damo na hladno. Ohlajeno meso narežemo na tanke trakove. Špinačne liste operemo, na hitro blanširamo v vreli vodi, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Svinjske zrezke tanko potolčemo, solimo in popramo, obložimo z rezinami prekajene gnjati in špinačnimi listi, namažemo s pašteto in na koncu obložimo še s trakci piščančjih prsi. Obložene zrezke tesno zvijemo. Vsak zvitek obložimo z dvema žajbljevima lističema, povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo in poprom.
Čebulo olupimo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo olje in maslo. Mesne ruladice z vseh strani popečemo na vroči maščobi. Vzamemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja nato steklasto prepražimo čebulo. Zalijemo z vinom, zavremo in dolijemo jušno osnovo. Mesne zvitke zložimo v omako, dušimo 15 minut, nato pa jih vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo.
Omako zgostimo z moko, ki smo jo pregnetli z maslom. Nato dodamo še sladko smetano, limonov sok in mleto papriko.
Z mesnih ruladic odstranimo kuhinjsko vrvico in jih z omako serviramo na tople krožnike. Kot prilogo ponudimo kruhove cmoke in stročji fižol, ki smo ga pretresli na popečenih rezinicah slanine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer