
Dušena govedina po provansalsko
Dušena govedina po provansalsko

Ta klasična provansalska enolončnica je poznana pod imenom daube.
Sestavine
- 1–1,5 kg govedine od stegna
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g nedimljene slanine
- 2 stroka česna
- 1 velika vejica timijana (ali 1 žlička posušenega)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
- 6 dl belega vina
- 3 zreli paradižniki
- 4 korenčki
- 3 žlice izkoščičenih črnih oliv
- sol
- poper

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1–1,5 kg govedine od stegna
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g nedimljene slanine
- 2 stroka česna
- 1 velika vejica timijana (ali 1 žlička posušenega)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
- 6 dl belega vina
- 3 zreli paradižniki
- 4 korenčki
- 3 žlice izkoščičenih črnih oliv
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Meso po vseh straneh solimo in popramo, nato v veliki in težki nepregorni kozici segrejemo olje. Na njem po vseh straneh rjavo popečemo meso, dodamo na koščke narezano slanino in pražimo, da se rahlo obarva. Dodamo sesekljan ali strt česen, timijan, paradižnik iz pločevinke in vino, solimo in popramo. Zavremo, nato zmanjšamo temperaturo, da jed le še nežno vre, in tesno pokrijemo s pokrovko. Če se pokrovka ne prilega tesno, med kozico in pokrovko namestimo kos aluminijaste folije ter zmečkamo robove.
Kozico prestavimo v pečico za 2 uri. Vmešamo na koščke narezan svež paradižnik, na kolobarčke narezano korenje in olive ter vrnemo v pečico še za 1 uro, da meso postane zelo mehko. Ponudimo takoj ali pa pustimo, da se ohladi, in shranimo v hladilnik za največ 2 dni