Kaj boste skuhali danes?
Dušena govedina po provansalsko
Dušena govedina po provansalsko
Ta klasična provansalska enolončnica je poznana pod imenom daube.
Sestavine
- 1–1,5 kg govedine od stegna
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g nedimljene slanine
- 2 stroka česna
- 1 velika vejica timijana (ali 1 žlička posušenega)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
- 6 dl belega vina
- 3 zreli paradižniki
- 4 korenčki
- 3 žlice izkoščičenih črnih oliv
- sol
- poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1–1,5 kg govedine od stegna
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g nedimljene slanine
- 2 stroka česna
- 1 velika vejica timijana (ali 1 žlička posušenega)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
- 6 dl belega vina
- 3 zreli paradižniki
- 4 korenčki
- 3 žlice izkoščičenih črnih oliv
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Meso po vseh straneh solimo in popramo, nato v veliki in težki nepregorni kozici segrejemo olje. Na njem po vseh straneh rjavo popečemo meso, dodamo na koščke narezano slanino in pražimo, da se rahlo obarva. Dodamo sesekljan ali strt česen, timijan, paradižnik iz pločevinke in vino, solimo in popramo. Zavremo, nato zmanjšamo temperaturo, da jed le še nežno vre, in tesno pokrijemo s pokrovko. Če se pokrovka ne prilega tesno, med kozico in pokrovko namestimo kos aluminijaste folije ter zmečkamo robove.
Kozico prestavimo v pečico za 2 uri. Vmešamo na koščke narezan svež paradižnik, na kolobarčke narezano korenje in olive ter vrnemo v pečico še za 1 uro, da meso postane zelo mehko. Ponudimo takoj ali pa pustimo, da se ohladi, in shranimo v hladilnik za največ 2 dni
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeljnata solata z majonezo
Z belim in rdečim zeljem, korenjem, čebulo in stebelno zeleno
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Borovničevi kolački s kislo smetano
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?