© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Medene breskve z malinami

Medene breskve z malinami

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Honigpfirsiche

Sestavine

  • 4 breskve
  • 1 dl belega vina
  • 1,25 dl vode
  • sok ½ limone
  • 130 g medu
  • praženi mandljevi lističi in maline za okras

Sestavine

  • 4 breskve
  • 1 dl belega vina
  • 1,25 dl vode
  • sok ½ limone
  • 130 g medu
  • praženi mandljevi lističi in maline za okras

Postopek

1

Breskve na zgornji strani križno zarežemo. Za deset sekund jih potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo.

2

Vino, vodo in limonov sok zavremo z žlico medu; do polovice povremo in vmešamo preostali med.

3

V ognjevarno posodo nadevamo cele breskve (s koščico). Prelijemo jih s pripravljenim sirupom in do čvrstega dušimo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut. Med dušenjem breskve večkrat prelijemo s sirupom. Medene breskve serviramo na krožnike ter okrasimo z mandljevimi lističi in malinami.

Priljubljeni recepti

Cheesecake z breskvami in malinami

Breskve in maline teknejo v vseh letnih časih

Enostavno

Bananini žličniki z medenim mlekom

Banana in med se odlično povezujeta.

40 min
Srednje zahtevno

Špinačna kremna juha

Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.