Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Postopek
Breskve na zgornji strani križno zarežemo. Za deset sekund jih potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo.
Vino, vodo in limonov sok zavremo z žlico medu; do polovice povremo in vmešamo preostali med.
V ognjevarno posodo nadevamo cele breskve (s koščico). Prelijemo jih s pripravljenim sirupom in do čvrstega dušimo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut. Med dušenjem breskve večkrat prelijemo s sirupom. Medene breskve serviramo na krožnike ter okrasimo z mandljevimi lističi in malinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletni sadni kolač
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Fižolova juha s paradižnikom in trsko
Trska se odlično znajde v družbi fižola in paradižnika.
Jabolčni kolač z marcipanom
Ljubek jabolčni kolač za idilično jesensko sladkanje