© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medene breskve z malinami

Medene breskve z malinami

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Honigpfirsiche

Sestavine

  • 4 breskve
  • 1 dl belega vina
  • 1,25 dl vode
  • sok ½ limone
  • 130 g medu
  • praženi mandljevi lističi in maline za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 breskve
  • 1 dl belega vina
  • 1,25 dl vode
  • sok ½ limone
  • 130 g medu
  • praženi mandljevi lističi in maline za okras

Postopek

1

Breskve na zgornji strani križno zarežemo. Za deset sekund jih potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo.

2

Vino, vodo in limonov sok zavremo z žlico medu; do polovice povremo in vmešamo preostali med.

3

V ognjevarno posodo nadevamo cele breskve (s koščico). Prelijemo jih s pripravljenim sirupom in do čvrstega dušimo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut. Med dušenjem breskve večkrat prelijemo s sirupom. Medene breskve serviramo na krožnike ter okrasimo z mandljevimi lističi in malinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.