
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Postopek
Breskve na zgornji strani križno zarežemo. Za deset sekund jih potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo.
Vino, vodo in limonov sok zavremo z žlico medu; do polovice povremo in vmešamo preostali med.
V ognjevarno posodo nadevamo cele breskve (s koščico). Prelijemo jih s pripravljenim sirupom in do čvrstega dušimo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut. Med dušenjem breskve večkrat prelijemo s sirupom. Medene breskve serviramo na krožnike ter okrasimo z mandljevimi lističi in malinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveja pečenka Wellington
Špinačna kremna juha
Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.