Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Sestavine
- 4 breskve
- 1 dl belega vina
- 1,25 dl vode
- sok ½ limone
- 130 g medu
- praženi mandljevi lističi in maline za okras
Postopek
Breskve na zgornji strani križno zarežemo. Za deset sekund jih potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo.
Vino, vodo in limonov sok zavremo z žlico medu; do polovice povremo in vmešamo preostali med.
V ognjevarno posodo nadevamo cele breskve (s koščico). Prelijemo jih s pripravljenim sirupom in do čvrstega dušimo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut. Med dušenjem breskve večkrat prelijemo s sirupom. Medene breskve serviramo na krožnike ter okrasimo z mandljevimi lističi in malinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirček s fižolovim čilijem
Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo