© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Male figove pite iz listnatega testa

Preproste pite, ki naredijo vtis!

Male figove pite iz listnatega testa

Preproste pite, ki naredijo vtis!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 pit
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fig tartletslunch in the sunsummer collection

Sestavine

  • 370 g svežega listnatega testa
  • 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
  • 25 g stopljenega masla
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 žlici malinove ali robidove marmelade
  • sladkor v prahu za posip
  • pistacijev sladoled, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 370 g svežega listnatega testa
  • 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
  • 25 g stopljenega masla
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 žlici malinove ali robidove marmelade
  • sladkor v prahu za posip
  • pistacijev sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo na tanko razvaljamo in ga narežemo na 6 delov. Vsak del izrežemo v krog premera 11 do 12 cm, pri tem si pomagamo s skledo ali skodelico ustrezne velikosti ter kolutom za testo. Razporedimo jih na pekač in na testu označimo 1 cm od roba kroga. Pazimo, da testa ne prerežemo. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo znotraj označenega roba.

2

Fige operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na rezine, ki jih razporedimo po testenih krogih. Premažemo jih z maslom in posujemo s sladkorjem v prahu. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo do 5 ur v hladilnik. Pečemo 18 do 20 minut, da testo postane hrustljavo in zlatorjavo na robovih.

3

Marmelado v manjši kozici segrejemo in z njo premažemo pite. Posujemo jih še z malo sladkorja v prahu in še tople postrežemo s pistacijevim sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.