© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Male figove pite iz listnatega testa

Preproste pite, ki naredijo vtis!

Male figove pite iz listnatega testa

Preproste pite, ki naredijo vtis!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 pit
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fig tartletslunch in the sunsummer collection

Sestavine

  • 370 g svežega listnatega testa
  • 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
  • 25 g stopljenega masla
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 žlici malinove ali robidove marmelade
  • sladkor v prahu za posip
  • pistacijev sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 370 g svežega listnatega testa
  • 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
  • 25 g stopljenega masla
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 žlici malinove ali robidove marmelade
  • sladkor v prahu za posip
  • pistacijev sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo na tanko razvaljamo in ga narežemo na 6 delov. Vsak del izrežemo v krog premera 11 do 12 cm, pri tem si pomagamo s skledo ali skodelico ustrezne velikosti ter kolutom za testo. Razporedimo jih na pekač in na testu označimo 1 cm od roba kroga. Pazimo, da testa ne prerežemo. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo znotraj označenega roba.

2

Fige operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na rezine, ki jih razporedimo po testenih krogih. Premažemo jih z maslom in posujemo s sladkorjem v prahu. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo do 5 ur v hladilnik. Pečemo 18 do 20 minut, da testo postane hrustljavo in zlatorjavo na robovih.

3

Marmelado v manjši kozici segrejemo in z njo premažemo pite. Posujemo jih še z malo sladkorja v prahu in še tople postrežemo s pistacijevim sladoledom.

Priljubljeni recepti

Rdeč vinski žele

Vinski žele za piko na i k slastni pojedini

25 min
Enostavno

Topla solata s peresniki

Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.

20 min
Enostavno

Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom

S čilijem, limeto in koriandrom

25 min
Enostavno

Pisana domača čokolada

V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.