Kaj boste skuhali danes?
Male figove pite iz listnatega testa
Preproste pite, ki naredijo vtis!
Male figove pite iz listnatega testa
Preproste pite, ki naredijo vtis!
Sestavine
- 370 g svežega listnatega testa
- 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
- 25 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici malinove ali robidove marmelade
- sladkor v prahu za posip
- pistacijev sladoled, ko postrežemo
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 370 g svežega listnatega testa
- 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
- 25 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici malinove ali robidove marmelade
- sladkor v prahu za posip
- pistacijev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo na tanko razvaljamo in ga narežemo na 6 delov. Vsak del izrežemo v krog premera 11 do 12 cm, pri tem si pomagamo s skledo ali skodelico ustrezne velikosti ter kolutom za testo. Razporedimo jih na pekač in na testu označimo 1 cm od roba kroga. Pazimo, da testa ne prerežemo. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo znotraj označenega roba.
Fige operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na rezine, ki jih razporedimo po testenih krogih. Premažemo jih z maslom in posujemo s sladkorjem v prahu. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo do 5 ur v hladilnik. Pečemo 18 do 20 minut, da testo postane hrustljavo in zlatorjavo na robovih.
Marmelado v manjši kozici segrejemo in z njo premažemo pite. Posujemo jih še z malo sladkorja v prahu in še tople postrežemo s pistacijevim sladoledom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Jelenja pečenka s hruškami in brusnicami ter cmoki
Šarenka v sladko-kisli čebulni marinadi
Šarenka, kot je še niste jedli. Navdušila vas bo!
Pisana testeninska solatka
Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.