© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Breskova pita z mandlji

Sočne breskve, sladki mandlji in testo, ki se kar topi v ustih … Zaželeli si boste še en kos!

Breskova pita z mandlji

Sočne breskve, sladki mandlji in testo, ki se kar topi v ustih … Zaželeli si boste še en kos!

Čas priprave 1 h 25 min + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood

Sestavine

testo

  • 175 g moke
  • 85 g masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 rumenjaka

nadev

  • 100 g sladkorja
  • 140 g masla
  • 2 jajci
  • 140 g mletih mandljev
  • 50 g moke
  • 3 breskve
  • breskova ali marelična marmelada
  • moka za delovno površino
  • stepena sladka smetana, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 175 g moke
  • 85 g masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 rumenjaka

nadev

  • 100 g sladkorja
  • 140 g masla
  • 2 jajci
  • 140 g mletih mandljev
  • 50 g moke
  • 3 breskve
  • breskova ali marelična marmelada
  • moka za delovno površino
  • stepena sladka smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Najprej pripravimo testo. Maslo narežemo na majhne kocke in ga zmešamo z moko, da dobimo maso, podobno drobtinam. Primešamo sladkor, dodamo en rumenjak in žličko vode, nato še drug rumenjak in dodatno žličko vode in zmešamo, da se testo lepo sprime. Tesno ga zavijemo v folijo in položimo v hladilnik, da počiva pol ure.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Rahlo pomokamo delovno površino in na njej razvaljamo testo tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm, nato ga damo v model. Če se testo raztrga, ga zakrpamo, odvečne dele pa odrežemo. Na testo položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pečemo 10 minut, nato fižol in papir odstranimo. Testo nekajkrat prebodemo z vilicami in ga pečemo še 10 do 15 minut, da se zapeče.

3

Pripravimo nadev. Breskve narežemo na rezine. Sladkor in maslo stepemo, da dobimo svetlo kremo. V kremo vtepemo še jajci, dodamo mandlje in moko. Z žlico maso razporedimo po testu in ga obložimo z rezinami breskev. Naredimo lep vzorček. Pečemo 30 do 40 minut, da se zlato zapeče. Ko je pita ohlajena, jo premažemo z marmelado in postrežemo s smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.