Kaj boste skuhali danes?
Marmelada iz češenj in grenivk
Marmelada iz češenj in grenivk
Sestavine
- 900 g češenj
- 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 2 žlici češnjevega likerja
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Božične miške, recept
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 900 g češenj
- 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 2 žlici češnjevega likerja
Postopek
Češnje operemo, osušimo, jim odstranimo koščice in narežemo na koščke. Grenivke olupimo tako, da belo kožico popolnoma odstranimo. Meso grenivk prav tako narežemo na majhne kose. Vsega skupaj naj bo približno kilogram narezanega sadja.
Sadje pomešamo z želirnim sladkorjem, zavremo, potem pa naj vre približno 6 minut. Vmešamo češnjev liker. Med kuhanjem po potrebi z marmelade poberemo peno.
Vročo marmelado napolnimo v čiste kozarce in zapremo s pokrovčki. Marmelada naj se ohladi tako, da so kozarci obrnjeni s pokrovi navzdol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Pita s kremo iz jajčnega likerja
Marinirani goveji steaki
Majhne česnove pice s svežim paradižnikom
Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.