
Marmelada iz češenj in grenivk
Marmelada iz češenj in grenivk

Sestavine
- 900 g češenj
- 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 2 žlici češnjevega likerja

Suho sadje doma: triki, ki jih trgovine ne povedo
Že dolgo prej, preden so odkrili druge metode konzerviranja, so naši predniki v času obilja znali narediti hrano obstojno s sušenjem ali presuševanjem.

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.
Sestavine
- 900 g češenj
- 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 2 žlici češnjevega likerja
Postopek
Češnje operemo, osušimo, jim odstranimo koščice in narežemo na koščke. Grenivke olupimo tako, da belo kožico popolnoma odstranimo. Meso grenivk prav tako narežemo na majhne kose. Vsega skupaj naj bo približno kilogram narezanega sadja.
Sadje pomešamo z želirnim sladkorjem, zavremo, potem pa naj vre približno 6 minut. Vmešamo češnjev liker. Med kuhanjem po potrebi z marmelade poberemo peno.
Vročo marmelado napolnimo v čiste kozarce in zapremo s pokrovčki. Marmelada naj se ohladi tako, da so kozarci obrnjeni s pokrovi navzdol.