© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marmelada iz češenj in grenivk

Marmelada iz češenj in grenivk

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 kg
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kirschen-Grapefruit-MarmeladeeinseitigProd. 8/012001 06 28

Sestavine

  • 900 g češenj
  • 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • 2 žlici češnjevega likerja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 900 g češenj
  • 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • 2 žlici češnjevega likerja

Postopek

1

Češnje operemo, osušimo, jim odstranimo koščice in narežemo na koščke. Grenivke olupimo tako, da belo kožico popolnoma odstranimo. Meso grenivk prav tako narežemo na majhne kose. Vsega skupaj naj bo približno kilogram narezanega sadja.

2

Sadje pomešamo z želirnim sladkorjem, zavremo, potem pa naj vre približno 6 minut. Vmešamo češnjev liker. Med kuhanjem po potrebi z marmelade poberemo peno.

3

Vročo marmelado napolnimo v čiste kozarce in zapremo s pokrovčki. Marmelada naj se ohladi tako, da so kozarci obrnjeni s pokrovi navzdol.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.