© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marmelada iz buče in jabolk

Okus jeseni v kozarčku

Marmelada iz buče in jabolk

Okus jeseni v kozarčku

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 kozarčke (po 4 dl)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pumpkin jelly (jam) with apples

Sestavine

  • 550 g bučnega mesa
  • 550 g jabolk
  • 2 zavitka vaniljinega sladkorja
  • 900 g želirnega sladkorja
  • sok ene limone
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 550 g bučnega mesa
  • 550 g jabolk
  • 2 zavitka vaniljinega sladkorja
  • 900 g želirnega sladkorja
  • sok ene limone

Postopek

1

Buči odstranimo semena, jabolka olupimo, nato pa vse skupaj razrežemo na koščke. V velik širok lonec vlijemo malo vode, le toliko, da pokrije dno. Dodamo koščke buč in jabolk in kuhamo, da se zmehčajo.

2

Bučo in jabolka na rahlo pretlačimo. Dodamo vaniljin sladkor, želirni sladkor in limonov sok. Segrevamo do vretja in kuhljamo 5 minut ter neprestano mešamo.

3

Vročo marmelado prelijemo v čiste sterilizirane kozarčke. Zapremo s pokrovčki, kozarce postavimo na glavo in pustimo, da se ohladijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.