© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marmelada iz buče in jabolk

Okus jeseni v kozarčku

Marmelada iz buče in jabolk

Okus jeseni v kozarčku

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 kozarčke (po 4 dl)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pumpkin jelly (jam) with apples

Sestavine

  • 550 g bučnega mesa
  • 550 g jabolk
  • 2 zavitka vaniljinega sladkorja
  • 900 g želirnega sladkorja
  • sok ene limone
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 550 g bučnega mesa
  • 550 g jabolk
  • 2 zavitka vaniljinega sladkorja
  • 900 g želirnega sladkorja
  • sok ene limone

Postopek

1

Buči odstranimo semena, jabolka olupimo, nato pa vse skupaj razrežemo na koščke. V velik širok lonec vlijemo malo vode, le toliko, da pokrije dno. Dodamo koščke buč in jabolk in kuhamo, da se zmehčajo.

2

Bučo in jabolka na rahlo pretlačimo. Dodamo vaniljin sladkor, želirni sladkor in limonov sok. Segrevamo do vretja in kuhljamo 5 minut ter neprestano mešamo.

3

Vročo marmelado prelijemo v čiste sterilizirane kozarčke. Zapremo s pokrovčki, kozarce postavimo na glavo in pustimo, da se ohladijo.

Priljubljeni recepti

Čipkasti flancati

Krhki flancati v slovo zimi

1 h 20 min
Enostavno

Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso

Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev

45 min
Enostavno

Pirino-ajdova potica s sesekljanimi orehi

Zdrava potica

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.