Kaj boste skuhali danes?
Marmelada iz rdeče pese
Nenavadna sestavina za sladek rezultat
Marmelada iz rdeče pese
Nenavadna sestavina za sladek rezultat
Sestavine
- 20 dag oprane in olupljene rdeče pese
- 10 dag želirnega sladkorja (1:1)
- sok dveh pomaranč
- 6 dag drobno naribanega ingverja
- sredica polovice vaniljinega stroka
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 20 dag oprane in olupljene rdeče pese
- 10 dag želirnega sladkorja (1:1)
- sok dveh pomaranč
- 6 dag drobno naribanega ingverja
- sredica polovice vaniljinega stroka
Postopek
Rdečo peso drobno nastrgamo in z vsemi sestavinami med stalnim mešanjem kuhljamo v kozici osem do deset minut, da dobimo gosto zmes. Vročo marmelado napolnimo v pripravljene kozarčke in zapremo s pergamentnim papirjem, ki smo ga pomočili v rum.
Odlična spremljava slanim jedem
Marmelada iz rdeče pese odlično tekne h kuhani govedini in divjačinskim specialitetam.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poširane češnje z maskarponejem in mandlji
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.