Kaj boste skuhali danes?
Marmelada iz rdeče pese
Nenavadna sestavina za sladek rezultat
Marmelada iz rdeče pese
Nenavadna sestavina za sladek rezultat
Sestavine
- 20 dag oprane in olupljene rdeče pese
- 10 dag želirnega sladkorja (1:1)
- sok dveh pomaranč
- 6 dag drobno naribanega ingverja
- sredica polovice vaniljinega stroka
Piškoti, ki so jih včasih pekli vsi, danes pa so prava redkost
Ko maslo še ni bilo tako dostopno, so gospodinje tudi za peko piškotov tradicionalno uporabljale svinjsko mast. Jasno je, da so se kar topili v ustih.
Top 5 sladic v kozarčkih za praznična druženja
Okronajte praznično druženje z odlično sladico v kozarčkih. Izbrali smo pet čudovitih sladic za vsak okus, ki jih pripravimo brez čakanja, da se sprosti prostor v pečici.
Mini trik za okusnejši česen
Ob sekljanju česna se sproži kemična reakcija, ki jo zavohamo že z razdalje. Z drobnim trikom bo aroma česna še intenzivnejša, a bolj zaokrožena in bogatejša.
Sestavine
- 20 dag oprane in olupljene rdeče pese
- 10 dag želirnega sladkorja (1:1)
- sok dveh pomaranč
- 6 dag drobno naribanega ingverja
- sredica polovice vaniljinega stroka
Postopek
Rdečo peso drobno nastrgamo in z vsemi sestavinami med stalnim mešanjem kuhljamo v kozici osem do deset minut, da dobimo gosto zmes. Vročo marmelado napolnimo v pripravljene kozarčke in zapremo s pergamentnim papirjem, ki smo ga pomočili v rum.
Odlična spremljava slanim jedem
Marmelada iz rdeče pese odlično tekne h kuhani govedini in divjačinskim specialitetam.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Frika
Friko pripravljamo na slovenski in italijanski strani meje, za svojo pa jo imamo oboji. Recepta se razlikujeta le po vrsti sira (tolminc oziroma montasio).
Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh