© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marmelada iz rdeče pese

Nenavadna sestavina za sladek rezultat

Marmelada iz rdeče pese

Nenavadna sestavina za sladek rezultat

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1/2 litra marmelade
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 20 dag oprane in olupljene rdeče pese
  • 10 dag želirnega sladkorja (1:1)
  • sok dveh pomaranč
  • 6 dag drobno naribanega ingverja
  • sredica polovice vaniljinega stroka

Sestavine

  • 20 dag oprane in olupljene rdeče pese
  • 10 dag želirnega sladkorja (1:1)
  • sok dveh pomaranč
  • 6 dag drobno naribanega ingverja
  • sredica polovice vaniljinega stroka

Postopek

1

Rdečo peso drobno nastrgamo in z vsemi sestavinami med stalnim mešanjem kuhljamo v kozici osem do deset minut, da dobimo gosto zmes. Vročo marmelado napolnimo v pripravljene kozarčke in zapremo s pergamentnim papirjem, ki smo ga pomočili v rum.

Odlična spremljava slanim jedem

Marmelada iz rdeče pese odlično tekne h kuhani govedini in divjačinskim specialitetam.

Priljubljeni recepti

Frika

Friko pripravljamo na slovenski in italijanski strani meje, za svojo pa jo imamo oboji. Recepta se razlikujeta le po vrsti sira (tolminc oziroma montasio).

1 h
Enostavno

Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)

Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh

2 h 30 min
Srednje zahtevno

Trska s paradižnikom in timijanom

Lahka in hitra ribja večerja

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.