
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne kocke Rigó Jancsi
Čokoladne kocke Rigó Jancsi

Rigó Jancsi je znana madžarska sladica, poimenovana po violinistu s konca 19. stoletja. Po izvirnem receptu se za to sladico uporablja le kakav visoke kakovosti, vendar mnogi menijo, da je s čokolado celo boljši.
Sestavine
biskvit
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 30 g nastrgane čokolade za kuhanje
- 2 žlici gladke moke
nadev
- 5 dl hladne sladke smetane
- 150 g nastrgane čokolade
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 zavitek utrjevalca za smetano
čokoladna glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 80 g rastlinske masti ali olja
- marmelada za premaz

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
biskvit
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 30 g nastrgane čokolade za kuhanje
- 2 žlici gladke moke
nadev
- 5 dl hladne sladke smetane
- 150 g nastrgane čokolade
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 zavitek utrjevalca za smetano
čokoladna glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 80 g rastlinske masti ali olja
- marmelada za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in jih s sladkorjem penasto stepemo. Stepamo toliko časa, da je zmes zelo penasta in bledorumena. Beljake stepemo v čvrst sneg. V rumenjakovo zmes vmešamo nastrgano čokolado in moko, nato pa še sneg. Biskvitno maso namažemo na model velikosti 25 x 30 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut. Pečeno testo skupaj s papirjem vzamemo iz pekača in ohladimo.
Dobro ohlajeno smetano stepemo. Dodamo vaniljev sladkor in utrjevalec za smetano in nato primešamo kakav. Ohlajen biskvit prerežemo na dva enaka oblata (25 x 15 cm) in oba premažemo s segreto marmelado.
Glazuro pripravimo tako, da na sopari stopimo čokolado, primešamo maščobo in mešamo toliko časa, da se maščoba spoji s čokolado.
En oblat položimo na dno modela z visokim obodom, nanj nadevamo smetanov nadev, pokrijemo z drugim oblatom in prelijemo s čokoladno glazuro. Kolač razrežemo šele naslednji dan, saj bo biskvit mehkejši in bolj okusen.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ribji file s »holandsko omako« in krompir s kaprami
Odličen ribji meni za posebne priložnosti ali za vsak dan
Burgerji iz kozic in lososa s pikantno majonezo
Pikantna majoneza dobro začini nežnejše okuse kozic in lososa
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.