© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Makovi mafini z rabarbaro

Makovi mafini z rabarbaro

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 mafinov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rhabarber-Mohn-Muffins

Sestavine

  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 70 g zmletega maka
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 7–8 žlic olja
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • 75 g sladke smetane
  • 300 g rabarbare, narezane na koščke
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 70 g zmletega maka
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 7–8 žlic olja
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • 75 g sladke smetane
  • 300 g rabarbare, narezane na koščke
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V skledo presejemo moko. Pomešamo jo s pecilnim praškom, makom in soljo. V drugi skledi penasto zmešamo jajce z oljem, kristalnim in vaniljevim sladkorjem ter mlekom in sladko smetano. Dodamo moko z navedenimi sestavinami in na koščke narezano rabarbaro ter previdno zmešamo.

2

Testo napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C dobre pol ure. Nekoliko jih ohladimo v modlu, nato jih previdno stresemo na mrežo, ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.