Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 70 g zmletega maka
- ščepec soli
- 1 jajce
- 7–8 žlic olja
- 150 g kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl mleka
- 75 g sladke smetane
- 300 g rabarbare, narezane na koščke
- sladkor v prahu za posip
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 70 g zmletega maka
- ščepec soli
- 1 jajce
- 7–8 žlic olja
- 150 g kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl mleka
- 75 g sladke smetane
- 300 g rabarbare, narezane na koščke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V skledo presejemo moko. Pomešamo jo s pecilnim praškom, makom in soljo. V drugi skledi penasto zmešamo jajce z oljem, kristalnim in vaniljevim sladkorjem ter mlekom in sladko smetano. Dodamo moko z navedenimi sestavinami in na koščke narezano rabarbaro ter previdno zmešamo.
Testo napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C dobre pol ure. Nekoliko jih ohladimo v modlu, nato jih previdno stresemo na mrežo, ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.