© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Makov kolač z mrežo

Kolač za vse ljubitelje maka.

Makov kolač z mrežo

Kolač za vse ljubitelje maka.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
SÜSZ-SPEISEN - ELSA DEGENHART

Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 80 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 120 g masla

obloga

  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 2 žlici vode
  • 180 g sladkorja
  • 300 g mletega maka
  • nastrgana lupina bio limone
  • 50 g krompirjevega škroba
  • 60 g drobno narezanega citronata (kandirane limonove lupine)
  • 60 g rozin
  • moka za delovno površino
  • maslo za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 80 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 120 g masla

obloga

  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 2 žlici vode
  • 180 g sladkorja
  • 300 g mletega maka
  • nastrgana lupina bio limone
  • 50 g krompirjevega škroba
  • 60 g drobno narezanega citronata (kandirane limonove lupine)
  • 60 g rozin
  • moka za delovno površino
  • maslo za pekač

Postopek

1

Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo in ga damo za pol ure počivat.

2

Medtem pripravimo oblogo. Beljake 4 jajc ločimo od rumenjakov, nato pa rumenjake penasto umešamo z vodo in sladkorjem. V rumenjakovo zmes postopoma vmešamo mak, limonovo lupinico, sol, krompirjev škrob, citronat in oprane rozine. Beljake stepemo v trd sneg in ga vmešamo v makovo zmes.

3

Dve tretjini testa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik in ga položimo na pekač, ki smo ga namazali z maslom. Iz preostalega testa naredimo tanke svaljke. Na testo namažemo makovo maso, iz testenih svaljkov pa naredimo mrežo.

4

Makov kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno pol ure. Ko se kolač ohladi, ga narežemo in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.