© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lososova-rizota_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 350 g riža za rižoto (npr. arborio)
  • 1 strok česna
  • 1,5 l vrele zelenjavne jušne osnove
  • 170 g prekajenega lososa
  • 85 g maskarponeja
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • naribana lupina 1 limone
  • malo limonovega soka
  • pest rukole
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 350 g riža za rižoto (npr. arborio)
  • 1 strok česna
  • 1,5 l vrele zelenjavne jušne osnove
  • 170 g prekajenega lososa
  • 85 g maskarponeja
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • naribana lupina 1 limone
  • malo limonovega soka
  • pest rukole
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo. Dodamo riž in drobno nasekljan česen ter pražimo še 2 minuti. Vmes jed večkrat premešamo. V ponev vlijemo tretjino jušne osnove in počasi kuhljamo in večkrat premešamo. Vedno, ko riž popije tekočino, dodamo novo zajemalko jušne osnove in ob pogostem mešanju skuhamo riž.

2

Prekajen losos narežemo. Ko se riž skuha in rižota postane kremasta, jo vzamemo z ognja in vmešamo tri četrtine prekajenega lososa. Dodamo še sir maskarpone, peteršilj in limonovo lupino. Začinimo s sveže mletim poprom, soliti pa ni treba, saj je že losos zadosti slan. Pustimo počivati 5 minut, nato pa po želji dodamo še malo limonovega soka. Posujemo s preostalim, grobo narezanim lososom in rukolo ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.