© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mali sendviči z dimljenim lososom in koromačem

Mali sendviči z dimljenim lososom in koromačem

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fenchelbroetchen mit Raeucherlachs

Sestavine

  • 4 kruhki (polnovredni, večzrnati ali pirini)
  • 100 g skute (z 20 % maščobe)
  • 30 majhnih kobulov koromačevih cvetov brez pecljev
  • 4 rezine prekajenega lososa
  • nekaj kapljic limonovega soka
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 kruhki (polnovredni, večzrnati ali pirini)
  • 100 g skute (z 20 % maščobe)
  • 30 majhnih kobulov koromačevih cvetov brez pecljev
  • 4 rezine prekajenega lososa
  • nekaj kapljic limonovega soka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Kruhke prečno razpolovimo, obe polovici izdatno namažemo s skuto in obložimo s kobuli koromačevih cvetov. Spodnjo polovico kruhka obložimo z rezino prekajenega lososa, pokapamo z limonovim sokom ter začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo z zgornjo polovico kruhka in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.