
Kaj boste skuhali danes?
Mali sendviči z dimljenim lososom in koromačem
Mali sendviči z dimljenim lososom in koromačem

Sestavine
- 4 kruhki (polnovredni, večzrnati ali pirini)
- 100 g skute (z 20 % maščobe)
- 30 majhnih kobulov koromačevih cvetov brez pecljev
- 4 rezine prekajenega lososa
- nekaj kapljic limonovega soka
- sol
- poper

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- 4 kruhki (polnovredni, večzrnati ali pirini)
- 100 g skute (z 20 % maščobe)
- 30 majhnih kobulov koromačevih cvetov brez pecljev
- 4 rezine prekajenega lososa
- nekaj kapljic limonovega soka
- sol
- poper
Postopek
Kruhke prečno razpolovimo, obe polovici izdatno namažemo s skuto in obložimo s kobuli koromačevih cvetov. Spodnjo polovico kruhka obložimo z rezino prekajenega lososa, pokapamo z limonovim sokom ter začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo z zgornjo polovico kruhka in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna beljakova rulada
Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado
Topla pirina solata z dimljeno postrvjo in brokolijem
Štruca s šparglji, olivami in posušenimi paradižniki
V štruci, ki jo lahko odnesete tudi na piknik, boste začutili pomlad v vsakem grižljaju!