
Kaj boste skuhali danes?
Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice
Nič kaj zahtevno pa še slastno kosilo.
Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice
Nič kaj zahtevno pa še slastno kosilo.

Sestavine
- 750 g manjšega krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica gorčice s semeni
- 2 večja ali 4 manjši lososovi fileji brez kože
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 750 g manjšega krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica gorčice s semeni
- 2 večja ali 4 manjši lososovi fileji brez kože
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Krompir v lupini dobro operemo in narežemo na četrtine. Lososa narežemo na večje kose. Brokoli operemo in razdelimo na posamezne cvetove. Krompir kuhamo v slani vodi približno 15 minut, da se skoraj do konca skuha. Nato mu dodamo še brokolijeve cvetove in kuhamo še 5 minut, da so cvetovi na otip še rahlo čvrsti.
V pečici vključimo žar. Gorčico zmešamo s smetano in vse skupaj še malo začinimo s soljo in poprom. Krompir, brokoli in lososa razporedimo po nepregornem pekaču in vse skupaj prelijemo s smetanovo omako; pazimo, da je skoraj ves brokoli prekrit. Jed posujemo s sirom in pečemo pod žarom približno 5 minut, oziroma tako dolgo, da omaka zabrbota, krompir se zlato rjavo zapeče, losos pa je nežno pečen.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov