Kaj boste skuhali danes?
Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice
Nič kaj zahtevno pa še slastno kosilo.
Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice
Nič kaj zahtevno pa še slastno kosilo.
Sestavine
- 750 g manjšega krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica gorčice s semeni
- 2 večja ali 4 manjši lososovi fileji brez kože
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 750 g manjšega krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica gorčice s semeni
- 2 večja ali 4 manjši lososovi fileji brez kože
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Krompir v lupini dobro operemo in narežemo na četrtine. Lososa narežemo na večje kose. Brokoli operemo in razdelimo na posamezne cvetove. Krompir kuhamo v slani vodi približno 15 minut, da se skoraj do konca skuha. Nato mu dodamo še brokolijeve cvetove in kuhamo še 5 minut, da so cvetovi na otip še rahlo čvrsti.
V pečici vključimo žar. Gorčico zmešamo s smetano in vse skupaj še malo začinimo s soljo in poprom. Krompir, brokoli in lososa razporedimo po nepregornem pekaču in vse skupaj prelijemo s smetanovo omako; pazimo, da je skoraj ves brokoli prekrit. Jed posujemo s sirom in pečemo pod žarom približno 5 minut, oziroma tako dolgo, da omaka zabrbota, krompir se zlato rjavo zapeče, losos pa je nežno pečen.