© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice

Nič kaj zahtevno pa še slastno kosilo.

Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice

Nič kaj zahtevno pa še slastno kosilo.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI626678_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 750 g manjšega krompirja
  • 1 glava brokolija
  • 200 g kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 2 večja ali 4 manjši lososovi fileji brez kože
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 750 g manjšega krompirja
  • 1 glava brokolija
  • 200 g kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 2 večja ali 4 manjši lososovi fileji brez kože
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir v lupini dobro operemo in narežemo na četrtine. Lososa narežemo na večje kose. Brokoli operemo in razdelimo na posamezne cvetove. Krompir kuhamo v slani vodi približno 15 minut, da se skoraj do konca skuha. Nato mu dodamo še brokolijeve cvetove in kuhamo še 5 minut, da so cvetovi na otip še rahlo čvrsti.

2

V pečici vključimo žar. Gorčico zmešamo s smetano in vse skupaj še malo začinimo s soljo in poprom. Krompir, brokoli in lososa razporedimo po nepregornem pekaču in vse skupaj prelijemo s smetanovo omako; pazimo, da je skoraj ves brokoli prekrit. Jed posujemo s sirom in pečemo pod žarom približno 5 minut, oziroma tako dolgo, da omaka zabrbota, krompir se zlato rjavo zapeče, losos pa je nežno pečen.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.