© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika

Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
losos-s-solato-iz-mladega-krompirja-koruze-in-paradiznika_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 2 koruzna storža
  • 4 lososovi fileji brez kože
  • 2 velika paradižnika

preliv

  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 žlica kaper
  • pest lističev sveže bazilike
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 2 koruzna storža
  • 4 lososovi fileji brez kože
  • 2 velika paradižnika

preliv

  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 žlica kaper
  • pest lističev sveže bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir kuhamo v vreli vodi in 5 minut, preden se skuha, priložimo koruzna storža. Ko se vse skuha, odcedimo vodo in pustimo, da se rahlo ohladi.

2

Za preliv šalotko in kapre drobno sesekljamo in ju zmešamo z oljem, kisom, baziliko, soljo in poprom.

3

Žar ali ponev za žar močno segrejemo. Lososove fileje premažemo z nekaj pripravljenega preliva in jih pečemo 7 do 8 minut na strani, kjer je bila koža. Krompir in paradižnik narežemo na rezine, koruzno zrnje pa z nožem odrežemo s storža. Na servirni krožnik položimo rezine paradižnika in krompirja, jih posujemo s koruzo in pokapamo s prelivom. Nekaj preliva prihranimo. Lososove fileje položimo na solato in pokapamo s prihranjenim prelivom.

Priljubljeni recepti

Zeleni gaspačo

Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.

15 min
Enostavno

Goveja bržola »prime rib«

Specialiteta, ki je lahko glavna zvezda vsake boljše pojedine.

Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.