
Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika
Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika

Sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 2 koruzna storža
- 4 lososovi fileji brez kože
- 2 velika paradižnika
preliv
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 šalotka
- 1 žlica kaper
- pest lističev sveže bazilike
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 2 koruzna storža
- 4 lososovi fileji brez kože
- 2 velika paradižnika
preliv
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 šalotka
- 1 žlica kaper
- pest lističev sveže bazilike
- sol
- poper
Postopek
Krompir kuhamo v vreli vodi in 5 minut, preden se skuha, priložimo koruzna storža. Ko se vse skuha, odcedimo vodo in pustimo, da se rahlo ohladi.
Za preliv šalotko in kapre drobno sesekljamo in ju zmešamo z oljem, kisom, baziliko, soljo in poprom.
Žar ali ponev za žar močno segrejemo. Lososove fileje premažemo z nekaj pripravljenega preliva in jih pečemo 7 do 8 minut na strani, kjer je bila koža. Krompir in paradižnik narežemo na rezine, koruzno zrnje pa z nožem odrežemo s storža. Na servirni krožnik položimo rezine paradižnika in krompirja, jih posujemo s koruzo in pokapamo s prelivom. Nekaj preliva prihranimo. Lososove fileje položimo na solato in pokapamo s prihranjenim prelivom.