© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika

Losos s solato iz mladega krompirja, koruze in paradižnika

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
losos-s-solato-iz-mladega-krompirja-koruze-in-paradiznika_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 2 koruzna storža
  • 4 lososovi fileji brez kože
  • 2 velika paradižnika

preliv

  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 žlica kaper
  • pest lističev sveže bazilike
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 2 koruzna storža
  • 4 lososovi fileji brez kože
  • 2 velika paradižnika

preliv

  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 žlica kaper
  • pest lističev sveže bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir kuhamo v vreli vodi in 5 minut, preden se skuha, priložimo koruzna storža. Ko se vse skuha, odcedimo vodo in pustimo, da se rahlo ohladi.

2

Za preliv šalotko in kapre drobno sesekljamo in ju zmešamo z oljem, kisom, baziliko, soljo in poprom.

3

Žar ali ponev za žar močno segrejemo. Lososove fileje premažemo z nekaj pripravljenega preliva in jih pečemo 7 do 8 minut na strani, kjer je bila koža. Krompir in paradižnik narežemo na rezine, koruzno zrnje pa z nožem odrežemo s storža. Na servirni krožnik položimo rezine paradižnika in krompirja, jih posujemo s koruzo in pokapamo s prelivom. Nekaj preliva prihranimo. Lososove fileje položimo na solato in pokapamo s prihranjenim prelivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.